Пообіцяли закінчити ковельський довгобуд

Пообіцяли закінчити ковельський довгобуд
На добудову будинку, що у Ковелі на вулиці Ватутіна, 70-Б, прем’єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв виділити додаткові кошти.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук разом з губернаторами Луганщини та Хмельниччини звернулися до Прем’єр-міністра України зі спільним листом-проханням вирішити у цьому році проблеми молодих сімей з відповідних регіонів, які оформили згідно з чинним законодавством молодіжні житлові кредити, проте не можуть до цього часу відзначити новосілля в нових помешканнях через безвідповідальність будівельників.

У будинку на вулиці Ватутіна майже всі квартири профінансовані Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву згідно з Державною програмою забезпечення молоді житлом.

Приміщення почали будувати ще у 2007 році. Фондом та сім’ями на умовах співфінансування із залученням кредитних ресурсів було оплачено вартість 60-ти квартир, загалом – більше 16 млн грн., що становить 90% кошторисної вартості об’єкта.

Проте через нецільове використання коштів позичальників, що на сьогодні є предметом розслідування правоохоронних органів, стан будівельної готовності ковельського будинку – лише 55%.

Для добудови трьох житлових будинків у Ковелі, а також у Луганській та Хмельницькій областях в цілому необхідно ще 37 мільйонів гривень капітальних інвестицій.

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розпорядився виділити додаткові кошти на добудову згаданих житлових будинків за рахунок субвенції місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, запевняють у прес-службі ОДА.

Відтак, припускають, житловий довгобуд у Ковелі має перспективу бути зданим в експлуацію уже цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пообіцяли закінчити ковельський довгобуд
15 травень, 2012, 14:33