Церква відмовляється причащати корупціонерів

Церква відмовляється причащати корупціонерів
Синод Української православної церкви Київського патріархату ухвалив рішення відмовляти у причасті тим, хто бере і дає хабарі.

Про це заявив журналістам Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, - пише Українська правда.

«Поки Україна не подолає корупцію, ми не будемо заможною і могутньою демократичною державою. Тому проти цього ворога ми учора на Синоді прийняли постанову: всіх, хто так чи інакше бере участь у корупції, тобто той, хто дає, і той, хто бере хабарі, відлучати від святого причастя», - заявив Філарет.

Аргументував він таке тим, що корупціонер «порушує заповідь божу».
Він додав, що УПЦ КП закликала українців подолати «дракона корупції», який заважає далі просуватися в Європу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а як визначатимуть???
Відповісти
А десятину в корупціонерів на пожертву, будівництво або реставрацію храму, щедру подяку за христини, освячення куплених можливо за хабарі автомобілів і т.д. також не будуть брати? Сумніваюсь !!!
Відповісти
А як же ж "церква поза політикою"? Тепер, виходить, що Церква бере участь у політичному житті країни? Ну, тоді нехай почнуть в першу чергу з себе!!! І, справді, як визначатимуть хто давав, а хто брав? А може хтось робив і те, і інше!?
Відповісти
Церква немає права ділити людей. Це можна вигадати, що завгодно, і сказати, ми не будемо допускати до святого причастя тих, хто порушив хоча б одну з заповідей. Це звичайно утопічне припущення, але... все може бути. Цікаво, хто бере на себе більший гріх, той хто чесно може зізнатись на сповіді, що дає чи бере хабарі, чи той, хто приймає подібні рішення на синоді. БрЕд...
Відповісти
логикою сповидь и причастя для того щоб на них приходили безгришни
Відповісти
як визначатимуть? приходить людина сповідатись, св.отець питає - брав/давав хабар? каєшся? - каюсь. далі св.отець робить десь там собі поміточку або запамятовує людину. потім, коли причастя - отказано ібо грєшен єсьм. ))
Відповісти