Волинь може обійтися без газу, - облдержадміністрація

Волинь може обійтися без газу, - облдержадміністрація
Біомаса і тверде біопаливо (деревина (дрова, тирса), енергетична лоза, значні поклади торфу, вугілля) повністю забезпечать волинян теплом.

Про це повідомляє "проКовель" за словами радника губернатора області Сергія Кошарука.

В облдержадміністрації очікують, що вже наступного року Волинь має хорошу можливість повністю відмовитися від використання природного газу, а перейде на ті енергоресурси, якими багатий наш край, які є більш доступними і малозатратними.

Присутні також дізналися, що в області підготовлено 7 інвестиційних проектів на розробку торфових родовищ. Активно йде пошук інвестора, який при капіталовкладеннях у сумі близько 200 мільйонів гривень, вже зможе повністю повернути свої гроші за 8-9 років.

Окрім цього, наразі значну увагу чиновники приділяють розвитку вугільної промисловості. Вже виплачена гірникам вся заборгована заробітна плата і є плани на продовження будівництва шахти №10 в Нововолинську.

В перспективі планується збільшити видобуток волинського вугілля вдвічі. Як в Ковельському районі, так і в місті, виконавча влада поспішає до морозів замінити у котельнях комунального господарства якнайбільше газових котлів на теплові агрегати, які працюють на твердому паливі. І таким чином уже цьогоріч значно зменшити використання природного газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це той, хто замахнувся робити Ковель столицею Волині. Не перестає дивувати. Щодо 7 інвестиційних проектів, то це ще лише на папері. В нашій державі від паперів до справи шлях щонайменше 3-5 років. Останню землю (250 га) під розробку торфу волинські нардепи у ВР України пробивали три роки. Існує колізія в законодавстві. Земельне законодавство стверджує що торф’яники з залежами торфу понад метр або попередньо осушені є особливо цінними землями. Треба міняти Земельний і Водний кодекси. Взагалі, мрійникам легко жити на світі. Все у них просто, як два пальці. Дай, Боже, нашому теляті вовка зїсти.
Відповісти
заростаймо шерстю - повернемось у печери! Це так житимемо по-порошенку.
Відповісти
А не дешевше буде просто сплачивати за газ? Щось мене фото не вдохновляе))
Відповісти
Комсомольці згадали молодість?!!!
Відповісти
Що він несе цей зРадник? Таких радників і скоро Волині амбець настане! А що він скаже людям що у багатоповерхівках живуть або мають газове, автономне опалення на газу у новобудовах?! Ну є розум а???
Відповісти
що розуму немає не тільки в нього. Скачемо...
Відповісти
Останні новини
Волинь може обійтися без газу, - облдержадміністрація
22 жовтень, 2014, 15:49