Комуністичну партію не заборонять до виборів

Комуністичну партію не заборонять до виборів
Окружний адміністративний суд Києва переніс попередній судовий розгляд про заборону Комуністичної партії України.

Таку ухвалу було винесено через те, що представники КПУ до суду 22 жовтня не з'явилися, - повідомляє "Укрінформ".

Суддя Валерій Кузьменко зазначив, що в разі, якщо представники КПУ наступного разу не з'являться на попередній судовий розгляд, то їхнє "друге нез'явлення буде визнано неповажним". "Тепер слухання справи відбудеться 5 листопада", - підкреслив він.

Під час судового засідання головний суддя також зачитав клопотання від представників КПУ про те, що вони не можуть прийти до суду, оскільки триває виборча кампанія до Верховної Ради.

Тим часом представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" влаштували невеликий мітинг під стінами суду з вимогами заборонити Компартію в Україні.

"Понад 10 представників Компартії, серед яких троє іноземців, заявили, що не можуть прийти до суду. Засідання суду за різних обставин переноситься вже вп’яте. Сьогодні комуністи вигадують причини, аби дотягнути до виборів. Вважаю, що суд повинен розглянути справу ще до виборів", - заявив на мітингу представник третіх осіб в суді ВО "Свобода" Сидір Кізін.

Як відомо, ЦВК зареєструвала Комуністичну партію для участі в дострокових парламентських виборах.

У липні Міністерство юстиції почало процес ліквідації КПУ, подавши позов до суду про заборону діяльності Компартії. Доказова база протизаконних дій комуністів складається зі 129 аркушів, а також відео-та аудіоматеріалів.

У позові зібрано докази причетності представників КПУ до дій, які призвели до анексії Криму Росією, до поставок зброї та фінансування сепаратистів у східних регіонах і до проведення сепаратистських референдумів на Донбасі.

Засідання щоразу переноситься.

14 серпня 2014 року активісти Київської міської організації ВО "Свобода" вдруге пікетували Окружний адміністративний суд міста Києва, де проходило судове засідання у справі про заборону Комуністичної партії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
за це вже проплачено! Мудозвони...
Відповісти
Китай вийшов у лидери свитовои економики за комунизму Украина виробляла зерна бильше ниж вся европа разом взята и пряникив в нуланд не просила до показникив економики 90 року нам ще довго ру3хатись от коли их перевершимо тоди можна буде стверджувати що зявився хтось ефективниший у 90 в Украни було 5 заводив що виробляли кольорови телевизори у Китаи жодного зараз за правлиння свидомих в Украини жодного у Китаи десятки ще якись аргументи крим пустосливя и образ у свидомих и гидних будуть
Відповісти