Студенти з порожніми каструлями пікетували Кабмін. ФОТО

Студенти з порожніми каструлями пікетували Кабмін. ФОТО
У Києві будівлю уряду пікетували студенти з вимогою підвищити розмір стипендії.

Під час засідання Кабінету міністрів у середу, 22 жовтня, близько сотні студентів, озброївшись ложками і порожніми каструлями, намагалися привернути увагу чиновників, - повідомляє Кореспондент.

Як стверджують протестувальники, таким чином вони намагалися достукатися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою підвищити студентські стипендії, які сьогодні знаходяться нижче за прожитковий мінімум.

«Незважаючи на те, що долар зріс, стипендії залишилися такими ж самими. Ось ми купили пакет з їжею на 850 гривень - це місячна стипендія. Ми всю стипендію витрачаємо на їжу. А що нам вдягати?», - заявила студентка столичного Фінансово-правового коледжу Євгенія Пінчук.

«Звичайно, ситуація в країні непроста. Але нам просто нема на що жити!» - вторить їй студент Київського політехнічного інституту Владислав Сиротін.

Студенти стверджують, якщо уряд не перегляне своє ставлення до них, багато хто буде змушений залишити навчання і зайнятися пошуком роботи.

Протягом години студенти шумом привертали увагу урядовців. Після чого спробували передати пакунок із продуктами з «студентського раціону» Яценюку. Але охорона будівлі відмовилася як пропускати студентів, так і віддати їхню передачу главі уряду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ти студенти що пидтримали чесний и гидний майдан так що ж вони ще чекали вид свидомих бандитив
Відповісти
"Свідома молодь" бентежить своїми діями. Ми у роки свого студентсва мали можливість за підвищену стипендію відмінника у 2003-2006 у розмірі 130 грн і одягнутись з секонду і прокормитись. Вгамуйтесь і не грішіть, затягніть пояски, усім тяжко...Дайте трохи часу
Відповісти
Останні новини
Студенти з порожніми каструлями пікетували Кабмін. ФОТО
22 жовтень, 2014, 18:17