Місяць служби в АТО прирівняють до трьох

Місяць служби в АТО прирівняють до трьох
Місяць служби в зоні антитерористичної операції зарахують до стажу за три.

Час проходження військової служби, впродовж якого військовослужбовець брав участь в антитерористичній операції в особливий період, віднині зараховуватимуть до стажу державної служби на пільгових умовах, - пише КорреспонденТ.net.

Один місяць стажу зараховуватимуть за три, тобто у трикратному розмірі. Таке рішення прийняв Кабінет міністрів України у середу, 22 жовтня.

"У червні цього року внесено зміни до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", згідно з якими час проходження військовослужбовцями військової служби в особливий період зараховується до їх вислуги років, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби на пільгових умовах у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України. На виконання цього Закону Мінсоцполітики було розроблено відповідний проект постанови, який уряд сьогодні прийняв", - зазначила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

Вона підкреслила, що така норма вже передбачена порядком обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей.

З метою недопущення звуження прав учасників АТО прийняли механізм зарахування часу проходження ними військової служби до стажу державної служби на пільгових умовах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.