Як виглядає середньостатистичний кандидат в депутати. ФОТО

Як виглядає середньостатистичний кандидат в депутати. ФОТО
Зведений нарис кандидата в народні депутати на позачергових парламентських виборах 26 жовтня 2014 року склала Громадянська мережа «Опора».

Для створення зведеного інформаційного портрета були використані дані про всіх кандидатів, які фігурували у виборчих списках партій, - 3128 чоловік, - передає Еспресо.TV.

Як повідомили експерти, зведена інформація про місця проживання людей, які балотуються до парламенту, показала, що розселення кандидатів вельми нерівномірне. Перше місце займає Київ, в якому проживає 865 кандидатів, що становить майже третину.

Другими за кількістю йдуть Київська (185) і Дніпропетровська (175) області. Найменша кількість кандидатів проживає в Севастополі (2), АР Крим (9) і Луганській (43) області.

За даними «Опори», серед кандидатів - 795 жінок і 2333 чоловіків. Відзначимо, що серед мажоритарників співвідношення становить 500 на 3007. Єдина партія, в списках якої жінок більше чоловіків, - «Солідарність жінок України» (45 жінок, 16 чоловіків). Найменш «жіночою» партією є «Відродження» (7 жінок, 83 чоловіки), «Громадянський рух» (3 жінки, 31 осіб) і «Правий сектор» (3 жінки і 30 чоловіків).

Згідно з даними ЦВК, раніше всіх народився Дмитро Васильович Павличко - він №133 у списку «Блоку Петра Порошенка» (28 вересня 1929 року). Наймолодшим кандидатом є Амідала Падме Миколаївна: №4 в списку «Інтернет партії», дата народження 2 жовтня 1993.

Як з'ясувала «Опора», серед найпоширеніших прізвищ фігурують Кравченко (12), Мельник (12), Шевченко (11). Найпоширеніші жіночі імена: Олена (78), Наталія (60), Ольга (60). Серед чоловічих імен найпопулярніше Олександр (більше 250). На другому і третьому місці - Сергій (168) і Володимир (151).

«Отже, портрет середньостатистичного кандидата з виборчого списку партій виглядає наступним чином: людина у віці 40-45 років, на ім'я Олександр, живе в Києві», - констатували експерти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже "цінна" інформація. Немає людям чим зайнятися
Відповісти
А який процент ходить в чорних тухлях?
Відповісти