На Волині дітей годують забороненими продуктами

На Волині дітей годують забороненими продуктами
Прокуратура виявила низку порушень при організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах Рожищенського району.

Зокрема, у деяких садочках тривалий час залишались вакантними посади медичних сестер, що унеможливлювало здійснення належного контролю за дотриманням санітарно-епідеміологічного режиму, вимог меню, якістю продуктів харчування та станом здоров’я дітей, - повідомляє прес-служба прокуратури області.

У договорах на постачання продуктів у дошкільні навчальні заклади не зазначали види продуктів харчування, їх кількісні та якісні характеристики.

Зафіксували випадки постачання та використання заборонених продуктів. Зокрема, у деяких дошкільних навчальних закладах використовували перець, повидло, що містить ароматизатор, а постачання молока здійснювали із індивідуальних господарств без погодження із санітарно-епідеміологічною службою.

Окрім цього, прокуратура Рожищенського району провела перевірку у відділі освіти Рожищенської районної державної адміністрації та Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького з питань дотримання законодавства при здійсненні соціальних виплат та іншого матеріального забезпечення учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У результаті встановили, що всупереч вимогам чинного законодавства 43 учнів загальноосвітніх шкіл району, які належать до цієї категорії, не забезпечували безкоштовно спортивною формою, а одного зі студентів коледжу - безкоштовним одягом та взуттям.

На усунення усіх цих порушень прокуратура району загалом внесла три подання. За результатами розгляду документів прокурорського реагування виявлені порушення усунули та поновили права 44 учнів на матеріальне забезпечення, до дисциплінарної відповідальності притягнули трьох завідувачів дошкільних навчальних закладів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.