У Луцьку підбили підсумки передвиборчої кампанії

У Луцьку підбили підсумки передвиборчої кампанії
У Луцьку громадський рух «Чесно» представила своєрідний «рейтинг прозорості» партій та кандидатів у народні депутати Верховної Ради.

Про це повідомили під час прес-конференції 23 жовтня.

Представник руху «Чесно» на Волині Марія Доманська розповіла, що її організація станом на 16 жовтня провела власні дослідження щодо прозорості передвиборчих перегонів. Пошук інформації відбувався шляхом моніторингу офіційних державних сайтів, політичних партій та через запити.

«На сьогоднішній день із 29 партій, які зареєстрували виборчі списки, лише 12 розкрили інформацію про себе. Після наших запитів окремі політичні сили на своїх сайтах почали розміщувати інформацію лише про своїх лідерів», - заявила представник руху.

За її словами, автобіографії своїх кандидатів надали лише Блок Петра Порошенка, Громадянська позиція, Сила Людей та Об'єднання «Самопоміч».

У відсотковому співвідношенні декларації за 2013 рік найбільше подало кандидатів у депутати від чотирьох партій. Об'єднання «Самопоміч» (100%), Сила людей (100%), Блок Петра Порошенка (98.96%), Громадянська позиція (98.63%). Найменше захотіли розповісти про свої статки кандидати від партії Сильна Україна - 5.47%.

Рух «Чесно» з'ясував, що 134 чинних народних депутатів, які голосували за «диктаторські» закони балотуються у парламент. А 127 депутатів стали фігурантами антикорупційних розслідувань.

«Серед таких «голосувальників» по волинських округах балотуються три кандидати. Степан Івахів, Ігор Єремеєв і Сергій Мартиняк. Вони відкликали свої голоси», - зазначила Доманська.

Також кандидатам ще раніше запропонували підписати меморандум «чесності», у якому були прописані пункти реформ. Згідно з документом народний обранець зобов'язувався підтримувати законодавчі ініціативи у парламенті. Меморандум підписали майже усі кандидати-мажоритарники від Волині.

Марія Доманська зауважила, що у день виборів, 26 жовтня, рух «Чесно» на Волині разом із Громадським.Волинь та громадянською мережею «Опора» проводитимуть онлайн-марафон.

«Триватиме марафон із 10 ранку до 22 вечора. На нього будуть запрошені представники партій, кандидати у депутати, а також експерти та громадські активісти. Мова йтиме, звичайно, про хід голосування на дільницях, і будемо першими інформувати про порушення виборчого процесу», - резюмувала Марія Доманська.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: актуально
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кончені люди ці аналітики-публіцисти! В Україні немає депутатів Верховної ради!!! Є депутати сільских, селищних, міських, обласних рад і НАРОДНІ ДЕПУТАТИ!!!
Відповісти
Яка різниця народний депутат ВР, чи просто депутат ВР, головне щоб людина совісна була
Відповісти
Понавибирають...
Коли Волинь когось путнього вибрала?
Була Ващучка - буде Еремеев,
Був Мартинюк - буде Мартиняк.
Відповісти
А й, справді, Доманська проводить "титанічну" роботу. Вдумайтесь, щоб було з нами і з виборами, якби не відбувся такий марафон?! Згасло б сонце, трапився б сильний землетрус, відбувся б парад планет. Геніальний захід, зрівнятись з яким може хіба що... Навіть важко назвати.
Відповісти
Взагалі, підсумки підбиваються, а "підводити" можна тільки під монастир.
Відповісти
Як на мене, аналітики мають бути незаагнажовані. Доманська ж прес-секретар Самооборони, Аморе, Чесно, ВОЛИНЬМЕДІА,БОНДАРА. Вірити такім аналітикам не можна
Відповісти