«Люди дивно ставляться до нас», - волинський боєць про реалії в зоні АТО

«Люди дивно ставляться до нас», - волинський боєць про реалії в зоні АТО
Боєць з Волині, який прибув зі сходу України, розповів, що відбувається на території, яку він захищав.

До громадської організації «Фундація розвитку громад» звернувся луцький боєць Сергій, який прибув із Луганщини та знов збирається на передову. Він попросив волонтерів забезпечити його теплим одягом та розповів, що відбувалося на території, яку він захищав, - повідомили у фундації.

Сергій із своїм батальйоном перебували у місті Попасна (районний центр у Луганській області) та охороняли там блокпост на в’їзді до Первомайська. Попасна ще вважається підконтрольною Україні територією, але у сусідньому Первомайську вже засіли сепаратисти із так званої ЛНР.

«У місті Попасна, де є українська армія, працюють банки, магазини, там є продукти та нормальне життя. Люди із Первомайська та Стаханова переоформлюють свою пенсії та отримають їх у місті Попасна. Також туди люди їздять за продуктами, ліками тощо», - розказує Сергій.

За його словами, Первомайськ розбитий повністю. Від міста не залишилось вже нічого живого. Розбиті житлові будинки, магазини, ринок, автостанція, аптеки – там нічого не працює. У невеличкому місті, що колись було спокійним та живим, непошкодженою залишилась лише одна дев’ятиповерхівка. Сепаратисти з Первомайська обстрілюють з «Градів» Попасну, через що місто зазнало багато пошкоджень. Є вбиті та поранені. Люди перелякані сидять у підвалах, а сміливіші виїжджають з міста.

Щодо людей, які живуть там, Сергій розказав не дуже приємні речі. Не дивлячись на те, що завдяки українській армії у місті є якесь життя, люди поводять себе із нею не дуже привітно. Мешканці міста зазомбовані російською пропагандою вірять в те, що це українська армія та добровольчі батальйони обстрілюють їх будинки.

«Люди дивно ставляться до нас... відводять очі. Деякі із них підходять та питаються, коли все це скінчиться, наче ми в цьому винні. Питаються, що ми тут робимо й чому не залишимо їх у спокої. Вони вірять в те, що ми самі обстрілюємо їх місто та свої блокпости. Дуже важко спілкуватись з цими людьми», - каже Сергій.

Також Сергій говорить, що в його батальйоні були два хлопці з Луганщини (з Луганська та Лисичанська), котрі дуже патріотично налаштовані та здатні захищати свою землю. Проте прогнози бійця не дуже втішні. Сергій говорить, що без підтримки держави українські військові навряд чи довго зможуть утримувати місто.

«Думаю, взимку Попасну усе одно захоплять. Наші там довго не протримаються. Ми радили людям, що живуть там, виїжджати з міста, бо нічого доброго там не буде, але їх майже неможливо вмовити», - говорить Сергій.

Волонтери ВОГО «Фундація розвитку громад» зібрали та передали Сергієві речі, які йому були потрібні: теплий бушлат, теплі берци, рукавиці тактичні, теплі кофти, светри, шкарпетки, термос. Вже на цьому тижні боєць знову вирушає на Схід.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На картi АТО Первомайськ пiд контролем росiян
https://mapsengine.google.com/map/u/0/viewer?mid=zjOaq88N3N_g.knEcWTZi7F_M
Відповісти
якщо Сергій приїде встановлювати "порядки" на Волинь. Залиште людей у спокої...
Відповісти
Им настолько прочно вдолбили в головы что все будет как в крыму, что они до сих пор не могут поверить в то, что это они сами сделали руину с донбасса, что путину они не нужны.

Но любой школьник знаетЮ чем кончаются подобные игры под влагами другого государства - войной.
А на войне - как на войне. Виноватых пойди найди.
Вот и получаетсяЮ что наделали дел, а теперь - дурака включают и винят всех кроме себя и тех, кто их к этому подтолкнул.

Еще и шахтеры наконец-то проявились, что-то хотят требовать . Вопрос - у кого требовать?
Відповісти
а куды мени ихати? к тебе додому поки ты воюешь?
Відповісти
в растовє..или єдь на зароботки в мацкву..там тяжким трудом на стройке заработаєш полтори но останешся живим
Відповісти
А на дивані Вася далеко не приїдеш. Їдь - приймем як рідного...
Відповісти
Пока освободители не пришли убивать и разрушать, люди жили. Будь ты проклят, воин. Пусть твою семью посетит горе и беда.
Відповісти
Самое страшное, что бандюков поддерживает россия.Неужели непонятно: чем больше оружия, тем больше войны.а они прут и прут войну
Відповісти
Останні новини
«Люди дивно ставляться до нас», - волинський боєць про реалії в зоні АТО
23 жовтень, 2014, 15:06