В армії буде психологічна служба

В армії буде психологічна служба
У Збройних Силах України проводять заходи із формування повноцінної психологічної служби, яка займатиметься відповідною підготовкою та реабілітацією військовослужбовців, задіяних у проведенні АТО.

Про це на брифінгу повідомив начальник Соціально-психологічного центру ЗСУ полковник Сергій Грилюк, - інформує Укрінформ.

"Зараз ми проводимо заходи зі створення психологічної служби Збройних Сил України, раніше були прийняті відповідні рішення", - сказав він.

За словами офіцера, нову службу створюють на основі тих офіцерів-психологів та офіцерів роботи з особовим складом, які зараз вже набули відповідний досвід цієї роботи в АТО.

Крім того, з огляду на брак відповідних кадрів та великий обсяг роботи до неї залучатимуть цивільних психологів-волонтерів, які зараз також на добровільних засадах долучені до надання допомоги бійцям АТО.

"Передбачається, що у військових частинах, окрім головного психолога частини, ще буде цивільний психолог. І, скоріш за все, що ряди цих психологів поповнять психологи-волонтери, які зараз допомагають нам", - повідомив Грилюк.

Психологічна служба матиме багаторівневу структуру та охоплюватиме усі регіони України. Якщо зараз кожного дня працює близько 11-12 груп психологічного забезпечення у різних регіонах (з них 2 групи безпосередньо в АТО), то після формування нової структури буде вже близько 24 груп, і це лише силами ЗСУ.

З підключенням волонтерів цих груп стане ще більше. Так, начальник Соціально-психологічного центру ЗСУ повідомив, що наразі до проведення заходів з психологічного відновлення особового складу, роботи з сім'ями загиблих військовослужбовців та пораненими залучили громадське об'єднання "Асоціація фахівців подолання кризових станів", яке працює у 19 областях України.

Поки ж система ефективного психологічного забезпечення, формування якої розпочалося з початку проведення АТО, має трьохступеневу структуру.

Групи психологічного забезпечення направляються після виявлення відповідної потреби у необхідні підрозділи та частини. Після 4-6 днів приймають рішення щодо їх повернення чи залишення для подальшої роботи.

Діяльність здійснюється як на передньому краю (блок-пости), так і у базових таборах та у пунктах відновлення (місцях постійної дислокації, відповідних навчальних полігонах).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.