На Світязі пройшов психологічний тренінг для бійців 51 бригади. ФОТО

На Світязі пройшов психологічний тренінг для бійців 51 бригади. ФОТО
З 20 по 22 жовтня в на озері Світязь проходив психотерапевтичний тренінг медико-психологічної реабілітації 15 військовослужбовців 51-ї бригади.

Про це повідомляють активісти Ковельського центру допомоги 51 ОМБР на сторінці у Facebook.

З хлопцями працював психолог Антоній Мельник.

"Звичайні хлопці з усіх куточків Волині за декілька місяців перебування на Сході держави не за роками стали дорослими. Більшість з них побували в полоні, і лише декілька неділь назад були звільнені. Практично всі зазнали жахів артилерійського та мінометного обстрілу. Практично всі в тій чи іншій мірі мають наявні симптоми ПТСР", - зазначає фахівець.

Маючи багаторічний досвід ведення психотерапевтичних заходів, Антоній з такою групою зустрівся вперше.

"Коли молодий юнак розповідає в деталях про події, про які ми звикли чути від сивочолих ветеранів Другої світової війни: жахіття окопного життя, артобстрілів, полону, – стає не по собі. Але такі реалії сьогодення. Цим хлопцям необхідна не просто разова медико-психологічна допомога, - вони потребують довготривалого психологічного та медико-соціального супроводу. Поки що стоїть питання про відновлення фізичного та психічного здоров'я, а для повної соціально-психологічної адаптації до умов нормального життя потрібні будуть роки", - пише Антоній Мельник.

Психолог вважає, що проведені заходи можна вважати вдалим пілотним проектом, який започаткував Ковельський Центр допомоги 51 ОМБР, і подібну систему заходів необхідно розширювати на інші регіони, крім психологів залучати медиків, реабілітологів та інших спеціалістів.

Фахівець зазначає, що активісти готові ділитись досвідом та дякує керівникам центру, волонтерам та усім, хто долучається до доброї справи.

Наступний захід вже планується провести в більш тривалий термін, з залученнім психологів та лікарів-рефлексотерапевтів. Зараз формується група.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.