Відомо, коли на планеті буде максимальна кількість населення

Відомо, коли на планеті буде максимальна кількість населення
Населення Землі досягне свого піку приблизно до 2070 року, коли на землі будуть проживати близько 9,4 мільярда осіб, а до кінця нинішнього століття знизиться до дев'яти мільярдів.

Такі цифри представлені в новій книзі, створеній колективом з 550 експертів Міжнародного інституту прикладного системного аналізу. Монографію презентували 23 жовтня у Вашингтоні, - повідомляє Кореспондент.

Зокрема прогноз враховує зміни в освіті населення, а також його старіння. Автори вперше розрахували майбутнє народонаселення 195 держав планети не тільки за статтю та віком, а й за рівнем освіти.

На думку демографів, останній фактор має багато в чому вирішальне значення. При сценарії швидкого підвищення освітнього рівня світового населення, зростання кількості жителів Землі до 2100 року сягне щонайбільше восьми мільярдів осіб, а потім зупиниться. У зворотному випадку можна очікувати піку в 10 мільярдів.

«Коли жінки стають більш освіченими, вони отримують більше влади приймати репродуктивні рішення і визначати розмір своєї сім'ї - на практиці це майже завжди означає менше дітей», - зазначив керівник проекту Вольфганг Лутц.

Крім того, автори книги вважають, що нинішня тенденція старіння населення, очевидна в Японії і країнах Західної Європи, встановиться і в інших регіонах планети.

За даними ООН на квітень, населення Землі досягло 7,2 мільярда осіб. Приміром за 2013 рік населення планети збільшилося на 80 мільйонів осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: населення
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомо, коли на планеті буде максимальна кількість населення
24 жовтень, 2014, 12:37