«Луцьктепло» отримало кредит від європейського банку. ФОТО

«Луцьктепло» отримало кредит від європейського банку. ФОТО
24 жовтня в Луцькій міській раді відбулося підписання одночасно двох договорів, які стосуються реалізації Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання в місті Луцьку.

А, зокрема, «Кредитного договору між ДКП «Луцьктепло» та Європейським банком реконструкції та розвитку» та «Договору Гранту між ДКП «Луцьктепло», Луцькою міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо інвестиційного гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля».

Сума кредиту становитиме 10 мільйонів євро та 4 мільйони євро – грантові кошти. З цих 10 мільйонів – кошти ЄБРР, а три – Фонду Чистих Технологій. Термін кредитування становить 13 років. При цьому три роки – це пільговий період, коли підприємство «Луцьктепло» виплачуватиме лише відсотки за користування кредитом без погашення суми самого кредиту.

Залучені кошти використають для підвищення енергоефективності, зниження витрат електроенергії, споживання газу та електроенергії, а також для підвищення якості послуг теплопостачання для 55 тисяч квартир Луцька, в яких проживають 150 тисяч жителів.

Кредитні кошти повертатимуть за рахунок економії від впроваджених заходів з модернізації системи опалення.
Реалізація проекту модернізації системи теплопостачання розпочнеться у 2015 році. Усі передбачені ним заходи планують реалізувати за три роки.

Директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунер розповів, що у Луцьку він уперше. Йому дуже подобається наше місто.

Він зауважив, що із задоволенням готовий допомагати Луцьку у реалізації цього та інших проектів.

«Проект дозволить зекономити багато грошей в майбутньому. Він буде ефективним не тільки для жителів міста, але й покращить навколишнє середовище, бо не буде виділятися в повітря стільки вуглекислого газу. Також завдяки ньому вдасться заощадити і зберегти електроенергію. І не тільки лучани будуть вдячні, але й мешканці всієї України. Такий проект буде прикладом для міських голів інших міст країни, які захочуть перейняти цей сміливий досвід», - зазначив Шевкі Аджунер.

Директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук наголосив, що цей проект торкнеться дві третини мешканців міста.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що підписання такої угоди – дуже знакова подія для міста.

На знак вдячності він подарував гостям монети із зображенням Небесної сотні, виготовлені Національним банком України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Луцьктепло» отримало кредит від європейського банку. ФОТО
24 жовтень, 2014, 14:53