«Самооборона» Волині зібрала 180 тисяч гривень для бійців АТО

«Самооборона» Волині зібрала 180 тисяч гривень для бійців АТО
«Самооборона Майдану» Волині під час автопробігу «Допоможи Україні — врятуй Європу!» збирали кошти для потреб бійців АТО.

Про це повідомили на прес-конференції 24 жовтня.

Мета акції: розповісти жителям європейських міст про реальні події в Україні і про злочинні дії Кремля.

Під час автопробігу самооборонівці знайомились із представниками української діаспори у Німеччині та Польщі.

Заступник координатора волинської самооборони Богдан Климчук розповів, що загалом вдалося зібрати майже 180 тисяч гривень.

«На сьогоднішній день витрачено 2 тисячі 817 євро. За ці кошти ми закупили зимовий одяг та необхідну екіпіровку для наших солдат. Зокрема кофти, берці, термобілизну, спальники, балаклави тощо. Два дні назад ми витратили ще півтори тисячі євро і у наших іноземних партнерів закупили весь необхідний комплект одягу», - заявив Климчук.

Організатори автопробігу кажуть, що видають закуплений одяг у першу чергу тим бійцям, які їдуть на передову.

«Щодня до нас приходять люди і кажуть, які їм потрібні речі. Днями до нас приходили прикордонники, бійці добровольчих батальйонів «Айдар» і «Світязь», а також солдати батальйону територіальної оборони і 80-ої механізованої бригади», - зазначив Климчук.

Із зібраних коштів у самооборонівців на сьогодні залишилось 5 тисяч євро. Їх витратять на закупівлю тепловізорів, які необхідні бійцям на передовій.

Фінансовий менеджер «Самооборони» Волині Сергій Чуріков каже, що витрати коштів фіксуються квитанціями та звітами, із якими можна ознайомитись на сайті організації.

Самооборонівці запевнили, що планують проводити і надалі подібні акції. Відтак, 22 листопада планують розпочати новий автопробіг, який пролягатиме через Австрію, Польщу, Німеччину, Чехію та Словаччину.

«Ми запрошуємо усіх бажаючих долучитися до нового автопробігу. Але попереджаємо, що це не туристична поїздка, а важка робота із пропаганди України. У кожному місті ми проводимо так звані презентації і виставки фотографій, які відображають українські події. Ми просимо допомогти нам із пальним, і якщо хтось має можливість допомогти фінансами. Своєю чергою, ми допоможемо оформити у рамках закону візу», - зазначив Климчук.

Контакти організаторів автопробігу: 050 6974592 - Богдан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отепер заживемо!
Відповісти
Останні новини
«Самооборона» Волині зібрала 180 тисяч гривень для бійців АТО
24 жовтень, 2014, 15:07