Активісти «Чесно» висвітлили результати аналітики передвиборчих списків

Активісти «Чесно» висвітлили результати аналітики передвиборчих списків
Презентували результати аналітики передвиборчих списків партій та кандидатів-мажоритарників від Громадського руху ЧЕСНО на Волині.

У четвер, 23 жовтня, у рамках кампанії «Чесна рада» відбулося озвучення підсумків, - повідомляє прес-служба Громадського руху "Чесно".

Громадський рух "Чесно" підвів підсумки аналізу виборчих списків партій. Так лише 12 з 29 партій, які зареєстрували виборчі списки, бодай частково розкрили інформацію про себе, надавши її на запит "Чесно" або, розмістивши її на офіційному сайті. На сайтах решти політичних сил розміщено, в кращому випадку, детальну інформацію лише про їх лідерів. Також враховуються декларації кандидатів, розміщені на офіційному сайті ВРУ та міністерств.

Так, автобіографії усіх кандидатів оприлюднені у партій: «Блок Петра Порошенка», «Громадянська позиція», Об’єднання «Самопоміч», «Сила людей», решта не оприлюднила жодної.

Тільки у кандидатів-списочників двох партій відкриті всі декларації про доходи за 2013 рік. Це - Об’єднання «Самопоміч» та «Сили людей».

Найменше відомостей про доходи осіб в списку у партії «Сильна Україна» - 5,47%. Відомості про свої джерела фінансування відкрили партії «Блок Петра Порошенка», «ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція», Об’єднання «Самопоміч» та «Сила людей». Решта, а це: Комуністична партія України, «Народний фронт», «Опозиційний блок», ВО «Свобода» та «Сильна Україна», таких відомостей не відкрили. Ще менше партій оприлюднили свій фінансовий звіт за 2013 рік. Такими сміливцями виявилися партії: ВО «Батьківщина», «Громадянська позиція», Об’єднання «Самопоміч» та ВО «Свобода».

Також партії зобов’язалися показати громадськості проміжний фінансовий звіт виборчих кампаній. Ці відомості шукайте уже в досьє політичних структур на нашому сайті.

Окрім цього до нового Парламенту балотується 134 голосувальники за диктатуру, з них 42 – від партій, 92 – самовисуванці. 127 кандидатів – фігуранти антикорупційних розслідувань.

За дослідженнями ЧЕСНО 13 партій висувають до парламенту щонайменше по 2 кандидата, які були депутатами І-VІІ скликань.

Найбільше голосувальників 16-го січня - 15, міститься у списку «Опозиційного блоку». В цій же партії міститься й найбільше фігурантів антикорупційних розслідувань – 16.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Активісти «Чесно» висвітлили результати аналітики передвиборчих списків
24 жовтень, 2014, 17:10