Луцький госпіталь отримав реанімобіль для перевезення поранених. ФОТО

Луцький  госпіталь отримав реанімобіль для перевезення поранених. ФОТО
Луцькому гарнізонному військовому госпіталю благодійники передали реанімаційний автомобіль, призначений для транспортування поранених із зони АТО.

Презентація реанімобіля відбулась на території госпіталю 24 жовтня.

Раніше поранених волинян із зони АТО до Луцька доставляли на стареньких УАЗ-ах. До початку бойових дій, на сході України, старенькі реанімобілі радянського зразка іржавіли у гаражах. Тому коли виникла потреба транспортувати поранених до найближчих лікарень, старенькі реанімобілі часто підводили військових на передовій.



Головний лікар Луцького військового гарнізонного госпіталю Олександр Хоменко зауважив, що у його закладі бракує автомобілів, які могли б транспортувати поранених із зони АТО.

«Перших шість поранених з під Волновахи нам доводилось забирати спонсорськими автівками. Це були переобладнанні вантажівки, які трансопртували волинян. Трястися пораненим у цих бусах було важко. Новий реанімобіль дасть змогу забирати наших хлопців із київських, харківських, дніпропетровських госпіталів до Луцька. Пораненим буде легше пережити дорогу на автомобілі, який плавно їде», - зазначив Хоменко.



Луцький міський голова Микола Романюк розповів, що ініціатива надати реанімобіль для військових була зі сторони німецьких колег.

«Найбільше у сфері медицини допомагає Луцьку наш товариш із Німеччини пан Кох. На останній зустрічі він запропонував допомогти нашим військовим і надав безкоштовно три автомобіля. Один з яких буде у розпорядженні цього госпіталя, і перевозитиме він поранених, а інших два будуть передані двом міським лікарням. І ці автомобілі будуть обслуговувати лучан», - зазначив міський голова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а пежо скорая в гаражі?
Відповісти
Останні новини
Луцький госпіталь отримав реанімобіль для перевезення поранених. ФОТО
24 жовтень, 2014, 23:50