Яценюк прогнозує наплив російських товарів в Україну

Яценюк прогнозує наплив російських товарів в Україну
Україна може зазнати негативного впливу та хвилі фінансової дестабілізації, зумовлених черговим падінням російського рубля.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, - передає ТВі.

«Сьогодні в Росії стався обвал національної грошової одиниці. Зазвичай такі події впливають на Україну. Ми завжди зазнаємо хвилі фінансової дестабілізації, – сказав Яценюк. – Через падіння курсу зараз росіяни намагатимуться свої товари продавати в Україну, бо є конкурентна перевага. Суть у тому, що вони можуть знизити ціни на свої товари в доларах, аби заполонити український ринок».

Через це Яценюк доручив Мінекономрозвитку, Фіскальній службі й іншим відомствам терміново провести наради, щоби випрацювати механізм протидії негативному впливу обвалу рубля на Україну.

«Протягом дня Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Держфіскальній службі, МінАПК провести термінові збори, щоби не дати Росії можливості дестабілізувати ситуацію в Україні через наплив російських товарів на територію України. Мінфіну та НБУ провести нараду щодо впливу російської фінкризи на Україну. Ми пам'ятаємо 1998 рік та інші кризи, – треба бути готовим до того, що, крім воєнної агресії, може бути й фінансова, здатна погано вплинути на українську економіку», – сказав Яценюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яценюк прогнозує наплив російських товарів в Україну
24 жовтень, 2014, 21:29