В Україні - «затишшя» перед виборами

В Україні - «затишшя» перед виборами
Позачергові вибори до Верховної Ради України відбудуться У неділю, 26 жовтня. Передвиборна агітація завершилася 24 жовтня о 24:00.

Сьогодні ж, 25 жовтня, за день до виборів, настав так званий "день тиші", коли згідно закону будь-яка агітація заборонена і тягне за собою наслідки для кандидатів, в чиїх інтересах вона здійснюється, - пише ZN.UA.

Так, в ніч на суботу агітаційні матеріали повинні бути прибрані у всіх населених пунктах країни.

Заборона стосується всіх видів агітації: в день тиші не показуються передвиборчі ролики по телебаченню, не поширюються газети і листівки, не проводяться дебати і зустрічі з виборцями.

Як повідомлялося раніше, на дострокові вибори у Верховну Раду зареєстровано 6 тисяч 627 кандидатів.

У нинішніх виборах бере участь 302 з 450 парламентаріїв Верховної Ради сьомого скликання. Третина діючих народних депутатів (153 людини, 4,89 % від загальної кількості кандидатів зі списків будуть намагатися в черговий раз пройти до парламенту в списках партій.

Для проведення виборів Центральна виборча комісія створила 113 дільничних виборчих комісій закордонного виборчого округу. До цього ЦВК сформувала 213 окружних виборчих комісій в Україні. Окружні виборчкоми створені на всій території материкової частини країни, в тому числі, в Луганській і Донецькій областях.

На виборах працюватимуть 2 тисячі 321 офіційний спостерігач від іноземних держав та міжнародних організацій: 304 - від 21 іноземної держави і 2017 - від 20 міжнародних організацій.

Крім того, статус спостерігачів отримали 37 українських громадських організацій, які спрямують на виборчі дільниці 721 представника. Висвітлювати вибори будуть 979 журналістів, що представляють 110 ЗМІ різних країн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а на волиньпості купа статей із зірочками. для вас закони не писані?
Відповісти
ахаха..
уважний такій. так покажи хоч одну СТАТТЮ з зхірочкою чи просто агітку
ахахах!!!!!!1
Відповісти