У Ковелі просять відкрити реабілітаційний центр

У Ковелі просять відкрити реабілітаційний центр
Ковельська влада неодноразово зверталася до Міністерства оборони України з проханням передати на баланс міста землі та споруди колишнього військового містечка №24, що знаходиться по вулиці Шевченка, 32.

А це фактично в самісінькому центрі міста. Однак щоразу отримувала невтішну відповідь. А тим часом будівлі госпіталю швидко руйнуються, територія приходить в занепад, - пише ПроКовель.

Громада міста в час, коли на Сході країни точаться запеклі бої, висловила прохання звести на тій території багатоквартирний житловий будинок у рамках Комплексної державної програми забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей. Депутати міськради минулого місяця схвалили відповідне звернення і направили його на розгляд до профільного Міністерства.

А вчора міський парламент затвердив ще одне звернення до Міністра оборони України С. Полторака та Президента України П. Порошенка щодо створення на території колишнього військового госпіталю реабілітаційного центру для військовослужбовців. Депутати впевнені, що на п’ятигектарній земельній ділянці можна розмістити і житлову багатоповерхівку, і військовий медичний заклад.

У своєму зверненні вони пишуть, що «Міністерство оборони України на території Волинської області не забезпечує якісного надання військовослужбовцям медичної допомоги, а особливо необхідних реабілітаційних заходів для поранених та травмованих військовослужбовців.

Луцький військовий шпиталь розрахований на 100 ліжкомісць в даний момент обслуговує більше 250 військовослужбовців, тобто переповнений більше ніж у 2,5 рази.

Географічно Ковель розташований в центрі Волині, на перехресті залізничного і дорожнього сполучення, і місце знаходження території колишнього військового містечка №24 вдало підходить для створення реабілітаційного центру. Позитивним моментом є і наявність в Ковелі сучасної бази протезування, яку можливо завантажити замовленнями».

Також депутати в документі акцентують і на тому, що земельна ділянка розміщена на березі місцевого водосховища, поряд росте великий садок, тобто існують природні умови для реабілітація воєнних. А ще – що є не менше важливо, тут збережені всі мережі комунікацій, які були прокладені до військового містечка.

Депутати Ковельської міської ради вірять, що це звернення, котре, як вони пишуть, зумовлене вболіванням та турботою за долю героїв, які ціною свого здоров’я захищають незалежність України, буде почуте і Міністром оборони України, і Президентом нашої держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.