ЦВК проситиме в Ради ще одні вибори

ЦВК проситиме в Ради ще одні вибори
Верховна Рада нового скликання одразу після обрання повинна ухвалити зміни до чинного законодавства, які дозволять Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори народних депутатів у тих 15 округах Донецької й Луганської областей, де сьогодні вибори не вдалося провести.

Про це на брифінгу повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає Укрінформ.

«Ми сподіваємось, що одразу після того, як новий склад парламенту стане до роботи, будуть внесені зміни до закону «Про вибори народних депутатів», які зможуть дати підстави для призначення повторних виборів народних депутатів України в 15 округах Донецької й Луганської областей», - сказав Охендовський.

За його словами, такі вибори відбуватимуться лише після відновлення конституційного ладу на Донбасі та за умови гарантування забезпечення безпеки виборчого процесу в цьому регіоні.

Крім того, голова Центрвиборчкому зауважив, що для проведення парламентських виборів у Криму та м. Севастополь депутати повинні будуть прийняти окремий спеціальний закон.

Охендовський додав, що сьогодні українці зможуть обрати лише 423 з 450 народних депутатів, оскільки на 15 округах Донецької й Луганської областей та 12 округах Автономної Республіки Крим і м.Севастополя голосування провести неможливо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.