Ремонти для українців стануть дорожчими

Ремонти для українців стануть дорожчими
Нардепи підвищили митні ставки на 500 товарних позицій: серед низ, зокрема, будматеріали та суміші

Про це повідомляє ТСН.

Регіонали вирішили захистити вітчизняного виробника та збільшити надходження до бюджету за рахунок підвищення мит на 500 товарних позицій імпорту серед яких, зокрема, будматеріали та суміші. Для простих українців це обернеться значним подорожчанням даних товарів.

За ухвалення за основу відповідного проекту поправок до закону «Про Митний тариф України» проголосували 230 депутатських карток.

«За результатами проведеного аналізу пільгових ставок Митного тарифу України виявлено понад 2,5 тис. ставок (23,3% від загальної кількості ставок), які нижче рівня, встановленого зобов'язаннями України перед СОТ», - відзначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори документа, якими є голова профільного комітету Віталій Хомутинник і його колеги по фракції Андрій Пінчук, Василь Горбаль та Олег Царьов, відзначають, що внесли в нього товарні позиції, попит на які в значній мірі задовольняється вітчизняними виробниками.

За їхніми розрахунками на основі статистики імпорту за 2011 рік, найбільш вагомі додаткові бюджетні надходження можливі за такими групами товарів: живі дерева та інші рослини, зрізані квіти і декоративна зелень (група 06), продукти органічної та неорганічної хімії (групи 28, 29), штукатурні матеріали, вапно, цемент (група 25).

У перелік також увійшли барвники, пігменти, фарбувальні матеріали, замазки, лаки (група 32), пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них, хімічна продукція (групи 38 і 39) і машини, обладнання і механічні пристрої, електричні машини, устаткування та їх частини (групи 84, 85).

Депутати розраховують, що нові митні ставки принесуть близько 2 мільярдів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб вам !!!!!!!!!!!!!!!
ДАЙТЕ ДОКІНЧИТИ ХАТУ,падлюки!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
свої хороми звели і добре.
а людям - як завжди.
хоча..як везлося це все контрабандою -так і далі будуть возити.
Відповісти