«Богдан» випускає новий автобус

«Богдан» випускає новий автобус
Гібридний міський автобус «Богдан-А70522» спільного виробництва корпорації «Богдан» і концерну «Руселпром» вчора був представлений в Москві.

Про це повідомляє видання АutoTravel.

Представлена нова модель була на виставці CityBus-expo 2012.

У компаніях розповіли, що співпраця іде ще з березня 2011 року. «Руселпром» поставляє в Україну комплект тягового електрообладнання (включає двигун, генератор, акумулятор, буферний накопичувач і батарею паливних елементів), а українська сторона робить кузов і остаточну збірку автобуса. Зараз «Богдан» проводить сертифікацію А70522 в Україні та Росії і з серпня розраховує почати його серійне виробництво.

Богдан - А70522 - 12-метровий гібридний автобус, призначений для перевезень пасажирів на міських і приміських маршрутах. Він поєднує тягу дизельного і електродвигунів, що дозволяє знизити витрату палива в міському циклі на 35-40% в порівнянні з аналогічною моделлю традиційного автобуса. Модель вміщає до 100 пасажирів (до 30 сидячих місць) і відповідає вимогам екологічного стандарту Євро-5. В «Руселпромі» повідомляють, що зараз також обговорюється виробництво 15 - і 18-метрових автобусів.

Експерти відзначають, що перспективи моделі залежать від її вартості. В «Руселпромі» стверджують, що ціна автобуса тільки формується. Проте зазвичай гібридний автобус коштує приблизно в два рази дорожче аналогічної моделі традиційного автобуса. Вартість 12-метрового автобуса «Богдан А70110» складає близько 1,3 мільйонів гривень (близько 126,7 тис. євро), тобто його гібридна версія може продаватися по 250 тис. євро. Для порівняння, європейські аналоги коштують 400 тис. євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вулицях столиці вже ходить багато луцькипх тролейбусів. Київські водії й пасажири позитивно про них відгукувались. А коли ж у Луцьку візьмуться за голову, поприбирають з вулиць міста зайві маршрутки з водіями-хамами і закуплять новенькі місцеві тролейбуси?! Гріх, щоб місто, яке виробляє наразі найкращі тролейбуси в Україні, та й на всьому пострадянському просторі, не їздило на новеньких машинах, а лише бачило їх під час обкатки!
Відповісти
А у мера денег нет, чтобы такие новые закупить, вот и ездят люди на "зхаплатанных"! :(
Відповісти
Останні новини
«Богдан» випускає новий автобус
16 травень, 2012, 13:50