Вояки на сході змушені купувати зброю у Міноборони

Вояки на сході змушені купувати зброю у Міноборони
Українським військовим іноді простіше відбити автомати і танки у сепаратистів, ніж дочекатись поставок від армійських чиновників.

Нещодавно волонтерка Світлана Зварич оприлюднила шокуючі подробиці свого бойового шопінгу, - повідомляє ТСН.

Виявляється, добровольчим батальйонам доводиться купувати зброю у Міноборони, ще й через посередників.

За словами волонтерки, вони купували у посередників інженерні машини для побудови блокпостів та знешкодження мін. За техніку, що стояла на обліку Міноборони, гроші отримали фірми-прокладки.

Цинічність цієї угоди полягала в тому, що "продавці", знаючи, що кожна копійка була з пожертв, вимагали оплату тільки готівкою й тільки в доларах. Однак, за словами Світлани, доводилося платити, оскільки інших варіантів просто не було.

Навіть автомати і кулемети продають захисникам ділки-посередники. Так, документи засвідчують, що на київському заводі "Маяк" благодійний фонд "Зварич" придбав 200 автоматів і 20 кулеметів для батальйону "Азов".

До слова, лише ТОВ "Техімпекс" придбало з армійських запасів для перепродажу близько 27 тисяч автоматів Калашнікова майже за безцінь і вже потім перепродавало добровольчим батальйонам.

Слова волонтерів перевірити нескладно. Як відомо "Техімпекс" мали закрити ще рік тому, коли Міноборони керував проросійський мільйонер Павло Лебєдєв. Тоді навколо "Техімпексу" пролунав інформаційний вибух. Проте, незважаючи на це, фірма досі продовжує працювати, а СБУ її не закрила, як повинна була.

У самій же компанії пояснюють, що вони "чисті" і продовжують працювати. Про те, як їм в руки потрапляє військове добро, там коментувати відмовляються, посилаючись на конфіденційність інформації та її нерозголошення.

"Ми співпрацюємо з різними держкомпаніями, які входять в концерн "Укрборонпром" і підписано договір про нерозголошення конфіденційної інформації. Ми не маємо права розголошувати вам якісь умови чи документи", - заявили в "Техімпексі".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Брехня, що вбиває"
"Дзеркало тижня", 20 жовтня
http://dt.ua/columnists/brehnya-scho-vbivaye-154290_.html
Відповісти
Останні новини
Вояки на сході змушені купувати зброю у Міноборони
28 жовтень, 2014, 12:47