У Луцьку вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій. ФОТО

У Луцьку вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій. ФОТО
З нагоди 70-ої річниці визволення Україи від німецьких окупантів на Меморіалі вічної слави відбулась панахида в пам'ять за загиблими солдатами.

Покладання квітів до пам'ятнику невідомому солдату та молитва за загиблими відбулась 28 жовтня.

У часи Другої світової війни загинуло 150 тисяч волинян, які зі зброєю у руках захищали українську землю.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, вшановуючи пам'ять загиблих, зазначив, що варто пам'ятати і про тих, хто сьогодні боронить Україну від російської агресії.

«Україна пережила страшенну трагедію. На жаль, війна не закінчилась у нашій державі 70 років тому. Адже репересії і масові переселення українців у табори не закінчувались довгий час після війни. Ми не можемо забути тих сторінок історії, які принесли у дім наших співвітчизників страх і горе. І сьогодні Україна важко, але бореться за свою незалежність. І за нашу свободу покладають життя найкращі сини України», - мовив Гунчик.

Після того, як священнослужителі відправили панахиду, представники обласної та місцевої влади разом із ветеранами поклали квіти до пам'ятника невідомому солдату.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що для мирного неба над Україною необхідно усьому суспільству працювати на благо держави.

«Згадуючи ті жахливі часи і вшановуючи пам'ять загиблих, я хотів би побажати, щоб наші наступні покоління ніколи не знали горя війни. А для цього потрібно зміцнювати нашу державу як у воєнному так і в економічному плані», - зазначив мер міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: війна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.