Більшість безробітних на Волині - жінки

Більшість безробітних на Волині - жінки
Дві третини безробітних на Волині - жінки. Ще третина - соціально незахищені особи.

Про це повідомляє головне управління статистики у Волинській області.

Впродовж січня–квітня цьго року послугами міського центру зайнятості скористалося 6,3 тисяч лучан, що потребували допомоги у працевлаштуванні, проти 6,7 тисяч – за цей період торік.

За сприяння цієї служби цьогоріч працевлаштовано 2,2 тисяч осіб, у січні–квітні 2011 р. – 2,4 тисяс, серед них 44,4% – жінки, шестеро з десяти – молодь у віці до 35 років, більше половини – особи, які не були зайняті з різних причин понад рік.

Разом з тим, на початок травня пропозиція робочої сили перевищувала потребу в ній майже у 7 разів. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями до служби зайнятості, становила 412 одиниць. Із них переважна більшість передбачалася для кваліфікованих робітників, майже третина – для службовців і лише 5,1% – для осіб без професійної підготовки, тоді як серед бажаючих працевлаштуватись більше половини службовців, майже третина¬ – робітники, дев’ята частина – без спеціальної підготовки.

Невідповідність професійно-кваліфікаційного складу безробітних сучасним вимогам роботодавців щодо якості робочої сили є однією з причин обмеження можливостей працевлаштування. З метою отримання нової професії або спеціальності за направленням державної служби зайнятості до навчальних закладів усіх типів з початку року було направлено 264 особи, що на 28,8% більше, ніж у відповідному періоді минулого року. Всього за чотири місяці пройшли професійне навчання 288 безробітних, з них дві третини – молодь у віці до 35 років, семеро з десяти – жінки.

В статусі безробітних на 1 травня 2012 р. перебувало 2738 мешканців обласного центру. Серед цієї категорії громадян дві третини ¬– жінки, 27% – соціально незахищені особи. Число безробітних за рік зменшилось на 9,8%, а серед молоді до 18 років – учетверо. Рівень зареєстрованого безробіття порівняно з відповідним періодом минулого року зменшився на 0,2 в. п. і на початок травня становив 2% населення у працездатному віці (на 1 травня 2011р. – 2,2%).

В середньому кожні шестеро з десяти безробітних в цьому році отримували допомогу по безробіттю. Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за 4 місяці її виплачено на суму 6 мільйонів гривень, або в середньому по 858 гривень кожному безробітному, у квітні п.р. – по 864 гривень, що становить 79% законодавчо встановленого прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1094 гривні).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшість безробітних на Волині - жінки
16 травень, 2012, 14:08