Ситуація в зоні АТО станом на 28 жовтня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 28 жовтня: карта
За минулу добу активність терористів в окремих районах зони АТО порівняно з кінцем минулого тижня дещо зросла.

На підконтрольних бойовикам територіях продовжується фіксація нарощування сил незаконних збройних формувань і підрозділів Збройних сил Російської Федерації, - повідомляє прес-центр РНБО.

У Донецькому аеропорту бойовики обстріляли позиції українських військових з артилерії, гранатометів і стрілецької зброї. Наші військовослужбовці продовжують утримувати цей об'єкт під контролем.

Терористи обстріляли також прилеглі до аеропорту Авдіївку та Піски.

Крім цього, бойовики здійснили обстріли позицій сил АТО у Донецькій області в районі міста Дебальцеве, поблизу селі Тоненьке, біля села Новокалинове та у районі смт Ольховатка.

Під час вчорашнього бою у районі Талаківки - Гнутово поблизу Маріуполя наші підрозділи знищили один танк та один автомобіль бойовиків. Терористи також зазнали втрат у живій сил. Терористи вчора тричі обстріляли з установок «Град» і мінометів ротний опорний пункт сил АТО. Сьогодні, 28 жовтня, з шостої ранку обстріл продовжився.

Учора ввечері, 27 жовтня, відбулося відведення військовослужбовців з блокпосту №32 в районі селища Сміле. Відхід відбувся разом із технікою та озброєнням. Відхід відбувся без втрат. Наразі військовослужбовцям надається психологічна та медична допомога, після чого бійцям будуть надані відпустки.

За попередніми даними, втрати на цій ділянці протягом часу протистояння з вересня становлять більше десяти осіб. Наразі відбувається ідентифікація тіл загиблих та з'ясування долі декількох військовослужбовців, що офіційно вважаються зниклими безвісті.

Учора вперше за останні тижні відбулася активізація у звільненні заручників. В рамках мирного плану Президента України звільнено 21 військовослужбовця, які перебували в заручниках у терористів.

Бойовики та російські війська продовжують здійснювати повітряну розвідку за допомогою безпілотників.

За добу загинуло 2 українських військових, 2 отримали поранення.

Бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, карта, РНБО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.