Підсумки виборчих перегонів у Луцьку: підписання протоколу, пікети, приїзд Парубія

Підсумки виборчих перегонів у Луцьку: підписання протоколу, пікети, приїзд Парубія
Триденна скандальна епопея із встановленням результатів дострокових виборів до Верховної Ради у Луцьку завершилася уночі із 28 на 29 жовтня.

ОВК таки назвала офіційні підсумки волевиявлення городян, - повідомляє IA ZIK.

Вечірнє засідання луцького окружвиборчкому, де офіційно встановили результати виборів, супроводжувала акція протесту. Близько сотні бійців Самооборони Майдану прийшли підтримати кандидата від «Народного фронту» Ігоря Лапіна. Приїхав до Луцька і його однопартієць Андрій Парубій.

Однак, відомого політика спіткав конфуз. На початку голова ОВК Юлія Гринчук попросила усіх присутніх продемонструвати документи, які засвідчують право особи перебувати у приміщенні, де працює комісія. У Парубія таких паперів не виявилося.

«Я йду мирно пікетувати», – пожартував він, покидаючи приміщення ОВК.

Як відомо, попередньої ночі активісти заблокували у будівлі членів комісії, вимагаючи затвердження протоколу про встановлення результатів виборів в окрузі № 22.

Але вже готовий протокол не прийняли у ЦВК через технічну помилку в протоколі однієї із ДВК.

Цю помилку, врешті, виправили. У результаті у Луцьку із мінімальним відривом по «мажоритарці» переміг кандидат від «Народного фронту» Ігор Лапін, від якого самовисуваниця Ірина Констанкевич відстала всього на 28 голосів.

У багатомандатному окрузі також перемогла партія Яценюка, за яку проголосували 29,05% громадян. Друге місце посіла «Самопоміч» (19,11%), а третє – Блок Петра Порошенка (16,83%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми потрохи змінюємося на краще, якщо правда перемогла вміст гаманця...
Відповісти
якби Парубій не приїхав, то Лапін пролетів би.
Відповісти
щеневмерликам и свидомому вбивци з Червонограда
Відповісти
якщо вибрали черепашку-ніндзя і хабарника доларового - то нам дуже далеко до цивілізованого світу. А обрання Івахівих, Єрємєєвих, Мартиняків, гусів говорить про те що бидло, яке за них голосує повинно воювати на фронті зараз, а жертви майдану є просто безглуздими. бачили очі, що купували - їжте, хоть повилазьте!
Відповісти
Єремєєв в 23 окрузі підсунув технічного кандидата, псевдопатріота Савчука. Заплатив за нього і йому, щоб він пару тисяч голосів відібрав в Кирди. А любешівці повелись. хоча по результатах в самому Любешові за нього не проголосувало й 100 чоловік. А так розхвалювали що ніби то був на Майдані, хоч сраки своєї з хати не висунув бо страшно було. Та й в Любешівському ВО Майдан зявився пізніше всіх. вже десь у березні. Якби не такі херої то б перемогла Кирда. Та й ще на них повелись. Думаю наш народ нічого не зрозумів з Майдану і з тих смертей. Для мене відкрито в день виборів одна жіночка пропонувала 1000 грн за Єремєєва. І то знаючи що я не погоджусь. А так, про всяк випадок. Та якби в нас люди настільки несвідомі, що проголосували б і за Мартинюка, якби він йшов. Це діагноз.
Відповісти
от я не знаю хто в цьому випадку краще - ставлениця олігарха, і заразом дійсно українка, викладач української літератури, котра пробудила любов до України в тисячах студента, чи син ковельського судді з дуже сумнівною репутацією...
Відповісти
Цікаво що іринка-соломинка програла у декілька голосів. Це батьки тих дітей не голосували кому повітряної кульки не вистачило...Це той випадок коли проста повітряна кулька може так напаскудити!)))
Відповісти
Останні новини
Підсумки виборчих перегонів у Луцьку: підписання протоколу, пікети, приїзд Парубія
29 жовтень, 2014, 08:52