Мер Луцька проситиме газу, щоб зігріти лучан

Мер Луцька проситиме газу, щоб зігріти лучан
У зв’язку із недостатньою кількістю газу місто не може повноцінно опалювати житлові будинки і подавати гарячу воду - проситимуть більше газу для міста у Києві.

Про це йшлося під час сесії луцької міської ради 29 жовтня.

Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра зазначив, що незалежно від того, чи є ліміти газу у місті чи немає, люди його використовуватимуть понаднормово.

«У людей немає гарячої води, тому вони будуть гріти воду у каструлях. Замість того, щоб подавати людям гарячу воду, місто подає холодну, а люди її потім самі гріють. Це не економія газу, а бутафорія. І я б хотів, що мер міста дав доручення фінансовому відділу, щоб вони підтвердили чи є реальна економія газу і коштів», - заявив Козюра.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що цьогорічний опалювальний сезон має ліміт газу 8 мільйонів.

«Газу не вистачає на опалення і на підігрів води. Для лучан необхідно 4 мільйони газу, щоб подавати гарячу воду. Поки грієш воду, витрати газу йдуть, але люди не завжди платять за комунальні послуги. На сьогодні «Луцьтепло» має борги по зарплатах через те, що не має надходжень за комунальні послуги», - розповів Романюк.

За його словами, найближчим часом він з головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком спробують збільшити ліміт для Луцька.

«Сьогодні або завтра я із Володимиром Гунчиком будемо в Києві і проситимемо збільшити ліміти газу. Але у країні йде війна тому ситуація із газом нелегка і яке рішення уряду буде нікому не відомо», - зазначив Романюк.

Нагадаємо, раніше в мерії повідомляли, що газу з наявних лімітів вистачить тільки на опалення, а гарячої води може не бути аж до кінця опалювального сезону, крім вихідних.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я не здивуюсь якщо піде ліквідація Луцьк тепла.,якщо так відбудеться...то ми люструємо без закону..чисто моральной по людськи ..люструємо романюка й того чорта що очолює луцьк тепло
Відповісти
Я тiльки за,давно потрiбно!задовбало платити за холоднi батареi!
Відповісти
мдааа... що тут скажеш?! Козюра в чомусь правий.
Відповісти
мудак він !
Відповісти
Шановні ... Починаємо довчасни вибори мєра Луцька, у Рівному - гаряча вода не припинялася, на [] цього Романеюка ....
Відповісти
Дивна ситуація, адже ліміти для Луцька встановлює Гунчик. Для чого кудись їхати?
Відповісти
так що трусити потрібно РОманюка ! коли пікетуємо мерію !!!
Відповісти
Лучани проголосували за Народний фронт та Блок Порошенка, саме за тих хто встановив для них ліміти, хто опустив гривню, хто знімає надбавки із зарплат вчителів, хто не дає субсидій тролейбусному депо. Чого ж тепер рбурюватися?
Відповісти
В Тернополі гаряча вода вранці та ввечері по 2 години!!!
Відповісти
Володя щож ти так наїхав на Романюка з Гунчиком)))))Правда-матка людей дивує.
Поки не почнуть люди платити за комунальні послуги не буде ніякого виходу з такої ситуації. Але не забувайте ще про Донбас, який тепер кормиться за рахунок України і платити комуналку і не збирається.Те саме з Кримом.Так підпиємство які забезпечують газом водою електрикою це Фірташа та Ахметова,але в кінці року держава їм завжди повертала різницю в сплачених комунальних витратах і використаною енергією водою.газом.А крім того, лбди хоч із запізненням, всеодно платять за комуналку і ці гроші це вже надприбутки Ахметова з Фірташем.
Відповісти
Новий майдан,з вимогами перестати випласувати пенсії і зарплати на Донбасі і в Криму,а також відключення, якщо не заплатять борги під нуль, комунальних послуг.Також познімати рейси Укрзалізниці в ці регіони та автоперевізників.Бізнесмени будуть проти,проте це необхідність,щоб Україна вижила, і почала дихати на повні груди.
Відповісти
перевірте рахунки по сплаті за світло..й комун послуги чиновників й мерію!! я даю гарантію що в того ж РОманюка, Святослава Кравчука..є борги по сплаті !! так що от так маємо !!! я свідчення що знятти показники лічильника за світло не можна в пана РОманюка бо того нікого немає дома !!!! а як проконтролювати скільки ж він накрутив на лічильнику електроенергій!
Відповісти
А нащо йому платити?люди заплатять за нього!в квартирi холоднi батареi,в ванiй ще зовсiм не начинали грiти,а оплата нараховуеться!...баний 7 жек,з пятницi обiцяють зробити!
Відповісти
пора уже ставити комсомольця на місце!!
Відповісти
яка може бути економія газу, якщо люди гріють воду в кастрюлях??? це все популізм Гунчика і Романюка - не знають як вже підлизуватись аби залишитись на своїх посадах. Хочуть показати, як вони економлять - нехай почнуть з себе, нехай в своїх "маленьких будиночках" повідключають газ... а не знущаються з людей в яких ні води гарячої, ні батарей теплих. УРОДИ!!! Доки такі скоти будуть у владі???
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька проситиме газу, щоб зігріти лучан
29 жовтень, 2014, 10:34