Розробили Схему планування території Ковельського району

Розробили Схему планування території Ковельського району
"Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва" завершує розробку Схеми планування території Ковельського району.

28 жовтня відбулося чергове обговорення проекту Схеми планування території Ковельського району, - пише "проКовель".

Проект презентувала заступник директора з наукової роботи ДП«УкрНДПІцивільбуд» Тетяна Криштоп, яка вказала на той факт, що стан забезпечення схемами планування територій нині становить лише 10% від загальної кількості регіонів України.

Доповідач зупинилася на важливості проекту як вагомому важелі управління на даній території, адже розроблення схеми планування території забезпечить аналіз стану використання території краю, визначить стратегічні напрями її розвитку та надасть науково обґрунтовані пропозиції щодо використання територіальних і природних ресурсів району, - повідомляють у Ковельській РДА.

Сам проект Схеми планування території Ковельського району представила головний архітектор проекту ДП «УкрНДПІцивільбуд» Ірина Войко.

«Схема планування території є основною містобудівною документацією району, вона розроблена відповідно до Закону України «Про Генеральну схему планування території України», державних будівельних норм України та інших нормативно-правових актів», - сказала головний архітектор.

На мультимедійному проекторі вона презентувала планування території Ковельського району, зокрема схеми: забезпечення закладами охорони здоров’я, планувальних обмежень інженерно-будівельні умови, комплексна оцінка території, інвестиційна привабливість території, система розселення на території Ковельського району, забезпечення навчальними закладами, тощо.

В обговоренні взяли участь голова районної ради Ігор Верчук, селищні, сільські голови, депутати районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та представники підприємств, установ та організацій.

Презентуючи проект Схеми планування території Ковельського району, як стратегічного плану розвитку його території на найближчі 20 років, Ірина Войко повідомила, що він практично готовий. В ході виступу було зазначено, що залишилося узгодити його окремі положення та деякі особливості, а також обговорити на засіданнях профільних комісій районної ради, внести на розгляд сесії районної ради та відповідним рішенням органу місцевого самоврядування затвердити.

Фахівець висловила впевненість, що ця схема не залишиться на папері, а ухвалення такого рішення відбудеться найближчим часом, і Ковельський район, житиме за новим чітко окресленим планом свого розвитку. Вона також подякувала місцевим органам влади за активне організаційне та фінансове сприяння у розробленні проекту.

«Ви маєте бути зацікавлені в тому, щоб мати окреслений чіткий план розвитку території району, у визначенні етапів та конкретних заходів досягнення поставлених базових завдань. Саме з такою метою в Україні триває реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади», - акцентувала Тетяна Криштоп.

Водночас наголосила, що для розроблення та коригування плану розвитку території району були залучені селищні, сільські голови, керівники організацій та установ.

Дубівського сільського голову Павла Безеку цікавило питання щодо можливості внесення коригування в дану схему після її затвердження.

За оцінкою проектувальників, Ковельський район має свій потенціал. Серед факторів, які зумовлюють переваги перспективного розвитку району: зручне економіко-географічне розташування для транскордонного співробітництва; розвинену транспортну інфраструктура; значний історико-культурний і природний потенціал.

Свою підтримку у якомога швидшому затвердженні Схеми планування території району висловив і начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Анатолій Зінчук.

«Цей програмний документ стане основою для економічного та соціального розвитку району, залучення додаткових інвестицій», - сказав він.

Начальник відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Анатолій Зінчук повідомив, що кошторисна вартість проектно-вишукувальних робіт на розробку схеми планування території Ковельського району складає близько 300 тисяч гривень. Кошти були виділені з районного бюджету. За кошти обласного бюджету в сумі 168, 543 тисяч гривень була виготовлена цифрова векторна карта Ковельського району.

Робота над проектом тривала 3 роки. На сьогодні залишилося провести містобудівну раду та державну експертизу проекту схеми у Мінрегіоні України.

Члени засідання досить активно обговорювали даний проект, вносили свої пропозиції й зауваження. Далі документ проходитиме процедуру погодження з подальшим затвердженням на черговій сесії районної ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розробили Схему планування території Ковельського району
29 жовтень, 2014, 11:10