Яка зарплата у волинян, - управління статистики

Яка зарплата у волинян, - управління статистики
За рівнем зарплати Волинь випередила Тернопільську, Чернівецьку, Херсонську, Чернігівську та Житомирську області.

Середня заробітна плата штатних працівників області у вересні становила 2818 гривень (в Україні – 3481 гривень), що в 2,3 рази вище мінімального її рівня та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбачених законодавством (1218 гривень), - повідомляє прес-служба Волинської обласної ради за даними Головного управління статистики у Волинській області.

Найвище оплачуваними у вересні залишались працівники, зайняті добуванням вугілля (5791 гривень), фінансовою та страховою діяльністю (4731 гривень), машинобудуванням (4630 гривень), виробництвом меблів (4559 гривень), значно менше отримували у сферах тимчасового розміщування і організації харчування, поштової та кур’єрської діяльності (1652 і 1686 гривень).

В цілому на промислових підприємствах середня зарплата становила 3701 гривень, у будівельних і транспортних організаціях – відповідно 2929 гривень і 2954 гривень, освітніх закладах – 2566 гривень, установах охорони здоров’я – 2254 гривень, сільськогосподарських підприємствах – 2241 гривень.

У 36,8% обстежуваних суб’єктів вересневі заробітки не перевищували 2 тисяч гривень, де зайнята майже четверта частина найманих працівників області, у 37,2% підприємств вони були в межах від 2 тисяч до 3 тисяч гривень (зайнято 41,3% працівників), у 15,4% – від 3 тисяч до 4 тисяч гривень (16,5%), у 10,6% – перевищили 4 тисяч гривень (18,2%).

На кінець вересня заборгованість з виплати заробітної плати становила 16,8 мільйонів гривень, з яких більше п’ятої частини належить економічно неактивним та збанкрутілим підприємствам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пфф, щось мене це стороною обійшло))
Відповісти
На...рена таку брехню писати,а зарплату в 1100 в садочках,лiкарнях...а за великою платою i низьким рiвнем надання комун.послуг волинська також випереджае iнших!
Відповісти
Де ви нах такі зп бачите, без податків з конвертами і навряд чи така середня буде
Відповісти
Фінансисти отримують до 2000,00.... що за брєдова стаття, керівництво статистики .... провести люстрацію
Відповісти
100$ в месяц зарплата обычки!
Відповісти
написали б про польські чи білоруські зарплати і що за них можна купити!українці працюють за їжу
Відповісти
Це не стаття а гавно,себе на....би а не народ нею ! пі-Д@R
Відповісти
Цікаво. Я не перший рік чую такі цифри від статистики, хоча вреальності ці цифри потрібно поділити на 2. Статистику на мило, за надання недостовірноі інфи.
Відповісти
Нагадало анекдот "Середня зарплата в Україні - це коли одна людина получає 1.000.000, а 400 інших 900 гривень. Тоді в середньому вони получають близько 2000гривень. А тепер простою мовою: в Петра було 10 яблук, а в Вови 0, тоді в середньому в них є 5 яблук. Депутати їдять м'ясо, а ми капусту, то в середньому ми їмо голубці. Жінка детектора колгоспу Юля спить зі всіма, а доярка Маша ні з ким, то в середньому вони двоє шль**ри... ось так і живемо..."
Відповісти
Останні новини
Яка зарплата у волинян, - управління статистики
29 жовтень, 2014, 12:03