Для чого лучан лякають кишковою паличкою у воді

Для чого лучан лякають кишковою паличкою у воді
До осель лучан все частіше стукають «горе-менеджери» та впевнено і нахабно переконують, що, нібито, вода у будинку не відповідає санітарним нормам.

Так, останнім часом у Луцьку активно проходять акції з реклами фільтрів, яка полягає у переконанні людей ставити додаткове спорядження для доочистки води, - повідомляє КП «Луцькводоканал».

При цьому безстрашність самозванців вражає, адже для того щоб переконати людину купити фільтр, вони проводять псевдоаналізи питної води, які абсолютно ні про що не говорять, - йдеться у повідомленні.

Проте проведення аналізу води – це досить складний процес, який не може бути здійснений без лабораторних умов та кваліфікованих професіоналів. Ті, хто пропонує здійснити такі послуги «на місці», надіються на необізнаність лучан у цьому питанні.

Один із таких випадків, наприклад, трапився у будинку на проспекті Перемоги, 11. Менеджери збуту фільтрів ходили по квартирах лучан та розповідали людям про те, що начебто вода не відповідає санітарно-гігієнічним нормам та містить кишкову паличку.

Як пояснює інженер-лаборант КП «Луцькводоканал» Алла Сокол, для того, щоб виявити колі-форми у воді потрібно не менше 24 годин і обов’язковим є дотримання спеціальної процедури в лабораторних умовах.

Так, спочатку вода пропускається через мембранний фільтр, який поміщається на спеціальне поживне середовище в чашці «Петрі», тоді ця чашка стоїть в термостаті при певній стабільній температурі 24 години. І лише після цього можна говорити про наявність чи відсутність кишкової палички у воді.

Після проведення аналізу в лабораторії виявили, що ніяких паличок у водопровідній мережі міста Луцька немає. КП «Луцькводоканал» повідомляє, що якість та безпечність питної води у Луцьку знаходиться під жорстким лабораторним контролем атестованої хіміко-бактеріологічної лабораторії підприємства.

Щоденно проводиться аналіз води за 12 показниками (колірність, каламутність, запах, присмак, водневий показник рh, залишковий вільний хлор, окиснюваність, аміак та іони амонію, нітрати, нітрити, залізо загальний) та один раз на місяць проводиться повний аналіз води за 27 показниками, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті підприємства.

Тому лучан просять бути обережними з пропозиціями від різних комерційних структур щодо безкоштовного проведення експрес-аналізу водопровідної води у квартирі. Адже це ні що інше, як маркетинговий хід для продажу побутових фільтрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Благородно, хоча і доволі наївно, зі сторони водоканалу, звертатись з обгрунтуваннями та фактами до людей, які щось купують у "квартирних штовхачів".

Але хотів би звернутись до "добрих душ", які відкривають парадне цим продавцям: будьте послідовними у своїй доброті і якщо вже впустили, то обов'язково щось купіть у них.
Відповісти
Останні новини
Для чого лучан лякають кишковою паличкою у воді
29 жовтень, 2014, 13:40