Лучанці загрожує втрата дитини і громадянства після розлучення з іноземцем

Лучанці загрожує втрата дитини і громадянства після розлучення з іноземцем
Після розлучення з іноземцем лучанка ризикує втратити дитину і громадянство.

Лучанка Інна Катеринчук розлучилася з італійцем Еміліо. Зараз проживає в італійському місті Катанія, куди поїхала працювати у 2005 році, - пише Gazeta.ua.

«Нас із Еміліо познайомила мама. Вона поїхала працювати в Італію в 2003 році, коли я школу закінчувала, - розказує Катеринчук. - Вона доглядала батьків Еміліо. Потім я приїхала до мами в Італію. Мені було 19, йому 33. Вже був розлучений, мав дочку від першого шлюбу».

Через чотири місяці після знайомства Еміліо освідчився Інні.

«Я тоді працювала у ресторанчику в місті Катанія, - згадує Інна. - Еміліо заставив мене звільнитися. Трохи вивчила італійську. Жила у його квартирі. Через два роки у шлюбі я могла отримати італійське громадянство. Але не хотіла відмовлятися від українського. Мені достатньо було дозволу на проживання в Італії».

Спочатку чоловік давав дружині щомісяця 1 тисячу євро.

«За них ми вдягалися, харчувалися, їздили по Італії. Спочатку ні в чому собі не відмовляла, - говорить Інна. - А потім чоловік став скупим. Збирав чеки, перевіряв по списку, що купила на базарі і на ринку. З дому навіть маму провідати не відпускав».

Пара задумалася над розлученням, бо в Еміліо з'явилася коханка.

«Потім Еміліо почав зникати з дому на вихідні. Зрозуміла, що в нього є інша. Розлучитися запропонувала я. Коли одружувалися, укладали шлюбний договір. Квартира, машина і мотоцикл залишилися йому. Мені дісталася тільки побутова техніка, яку він дарував. Перевезла її у квартиру до мами. Повертатися в Україну не збираюся. Знайшла нову роботу».

Розлучаючись з іноземцем, українка ризикує втратити дитину і громадянство.

«Інні ще пощастило, що перед весіллям з чоловіком уклала шлюбний контракт, - говорить юрист Микола Гаврилюк. – Але з цим договором треба бути обережною. Закохана жінка часто не помічає у ньому таких пунктів як: з ким залишиться дитина у разі розлучення, кому належатиме придбане чи подароване авто або квартира, у якій проживає подружжя».

За словами юриста, у різних країнах діють свої закони і сімейні кодекси.

«Наприклад, у багатьох країнах є обмежене коло обставин, які можуть бути причиною розірвання шлюбу. В одних країнах одна з обов'язкових умов розлучення – не проживання спільно п'ять років, в інших – подати на розлучення має право лише чоловік», - каже юрист.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наші дурні баби і з своїх чоловіків поробили чмо, яке повилазило їм на голови і ноги позвішувало і вже й "макаронників" порозбещували. Просто національний талант, всім дати об себе ноги витерти. Тьфу!
Відповісти
нехай Микола Гаврилюк почитає законодавство Італії перш ніж щось публічно заявляти. Пані Інні, якраз, не пощастило, що було укладено шлюбний контракт, адже за законодавством Італії, всі матеріальні блага набуті в шлюбі переходять до дружини. На відміну від сімейного права України, яке гуманно ділить все порівну, право Італії схильне до жінок.
Відповісти
Останні новини
Лучанці загрожує втрата дитини і громадянства після розлучення з іноземцем
29 жовтень, 2014, 15:54