У Луцьку небезпечна хвороба

У Луцьку небезпечна хвороба
Медики зафіксували у Луцьку випадки захворювання на гепатит А.

Про це стало відомо під час засідання колегії Управління охорони здоров'я Луцької міської ради щодо підсумків роботи галузі охорони здоров'я, 28 жовтня, - повідомляє «Волинська правда».

У Луцьку зафіксували спалах хвороби гепатит А, проте Федір Кошель, начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради, запевнив: «Це не спалах, а сімейне вогнище».

Нині усі 10 хворих, 5 з яких дорослі, 5 — діти, госпіталізовані. Вони лікуються в обласній інфекційній лікарні. Як стало відомо, особи, які захворіли — три молоді сім`ї, що живуть в одному будинку, у Луцьку.

Федір Кошель, коментуючи цю ситуацію, зауважив, що правила гігієни для усіх єдині. Тому лучанам слід уважно ставитись до чистоти своїх рук та тіла, аби уникнути проблем зі здоров`ям.

Звернувся начальник управління і до головних лікарів медичних установ Луцька, аби ті провели профілактичну роботу у своїй медустановах, інформуючи лучан про цю небезпечну хворобу. Кошель також запропонував ввести у штат кожної медичної установи міста епідеміолога.

Наостанок начальник управління охорони здоров`я наголосив на тому, що й самим фахівцям потрібно бути дуже обережними при обстеженні пацієнтів, особливо тим, які працюють у районах області. Адже нині на прийоми до лікарів кожного дня ходять сотні людей, а тому весь медичний інвертар після прийому хворого, з метою безпеки, слід стерилізувати у спирті протягом однієї години.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
напишіть хоча б вулицю проживання людей, все таки з одних труб п*ємо воду
Відповісти
На вул. Світла зафіксовано
Відповісти
"слід стерилізувати у спирті" - значить найближчим часом попросять бабло "на спирт". І спробуй їм відкажи )))
А якщо серйозно - то вже ця "сімейна радість" попала в садочок №2. Цікаво що ця "сімья" принесе наступного разу...
Відповісти
Коментар до Лучанина, дану хворобу можна підцепити в любому громадському місці - в кафе, в маршрутці, в супермаркеті і т.д., і не треба кидатися словами на сім'ю, про яку ти нічого не знаєш, журналісти пишуть свої статті, даже не вияснивши, де був перший спалах цієї хвороби, а я Вам скажу, що в Ковельському районі, в с.Новий Мосир проживає невістка цієї сім'ї, яка і є носієм цієї хвороби, так що, думайте перед тим, як щось писати...
Відповісти
Підтримую Lion'а, підцепити можна будь-де.
Відповісти