На Волині 4 тисячі людей хворіють на псоріаз

На Волині 4 тисячі людей хворіють на псоріаз
В Україні більше 1 мільйона хворих на псоріаз, з них 4 тисячі живуть на Волині.

Про це розповіла головний лікар Волинського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк під час прес-конференції 30 жовтня.

За її словами, на Волині вже п’ятий рік поспіль відзначають Національні дні псоріазу. Вперше ініціативу відзначати цей день проявила Міжнародна федерація асоціацій псоріазу.

Цього року основне гасло Дня псоріазу - «Псоріаз – глобальна проблема охорони здоров'я».

Леся Карпюк наголосила, що питання псоріазу і справді важливе і актуальне. За останні роки спостерігається зростання та омолодження захворюваності на псоріаз. Середньообласний показник за 2013 рік значно вищий за загальноукраїнський.

«За звітний період Волинським обласним шкірно-венерологічним диспансером було взято на облік з вперше встановленим діагнозом псоріаз 71 хворого проти 48 хворих за аналогічний період минулого року», - зауважила вона.

Леся Карпюк сказала, що псоріаз належить до хронічних, які часто рецидивують та важко піддаються лікуванню, захворювань шкіри.

«Хвороба супроводжується появою стійких косметичних дефектів, що негативно позначаються не лише на психоемоційній сфері людини, але й на її працездатності. Це спадкове захворювання, але наявність псоріазу в одного або навіть у двох батьків не обов’язково призводить до появи його у дитини», - пояснила головний лікар.

Найчастіше захворювання провокує стрес, але також до пускових факторів псоріазу відносять: інфекції, зайву масу тіла, паління, зловживання алкоголем, прийом деяких лікарських засобів.

Леся Карпюк розповіла, що основні симптоми псоріазу – це почервоніння від блідо-рожевого до вишнево-червоного; потовщення шкіри від ледь помітного дрібного лущення до кількох міліметрів над рівнем здорової шкіри; лущення від ледь помітного дрібного лущення до тотального покриття зони висипу щільними лусочками срібного кольору.

Вона додала, що псоріаз не лишається лише шкірним захворюванням, у деяких пацієнтів він може уражати суглоби та нігті.

Леся Карпюк зазначила, що лікування псоріазу має бути комплексним та індивідуальним. Але воно має труднощі, бо однозначної думки, «чудодійного» препарату ще не має.

«Вилікувати псоріаз неможливо, адже єдиного препарату немає. Є звичайно нові технології у лікуванні. Але вони наразі не доступні для широкого загалу. Адже одна ін’єкціє коштує 1 тисячу доларів, і не всі можуть собі дозволити», - констатувала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДОВГО ЛІКУВАВСЯ У ПОЛІКЛІНІЦІ ПО ВУЛ ШЕВЧЕНКА ПОКИ НЕ ПОПАВ У СТАЦІОНАР ТАМ ПОМОГЛИ І РОЗКАЗАЛИ ЯК З ЦИМ ЖИТИ
Відповісти
ПСОРИАЗ
В мире почти 65% людей больны различными видами псориаза. Тысячу лет назад больных псориазом было меньше – 55%. Только около 11% больных сейчас вылечиваются. В чем причина?
При анализе заболевания псориазом с помощью информационной космической диагностики ИКД выявлено, что основными причинами заболевания являются: влияние нахождения человека длительное время в геопатогенной зоне; потребление генномодифицированных белков; заражение патогенными бактериями, грибками и клещами; недостаточное наработка в надпочечниках гормона андрогенов-тестостерона; деформация управляющих программ в Душе из-за стрессов; потребление лекарств-антибиотиков; заражение непатогенными грибками. К сожалению, современная классическая медицина не в состоянии установить все указанные причины и найти пути лечения псориаза.
С помощью ИКД с 2010 года проводится диагностика по фото больных и выявляются причины заболевания псориазом, далее определяются индивидуальные рекомендации исцеления от псориаза, при этом не используются лекарства, а используются обычные пищевые продукты, которые позволяют очень эффективно, быстро и безопасно исцелить больного от псориаза.
Ермаков П П профессор
Відповісти
Останні новини
На Волині 4 тисячі людей хворіють на псоріаз
30 жовтень, 2014, 12:59