У Луцьку презентували проект для допомоги молоді у виборі професії

У Луцьку презентували проект для допомоги молоді у виборі професії
В обласному центрі Волині презентували проект «Обираємо професійне майбутнє разом: батьки і діти».

Про це стало відомо 30 жовтня під час прес-конференції Волинського Інституту підготовки та розвитку Громадських Ініціатив «Вплив батьків на професійну позицію дитини: міфи і факти».

Метою проекту є розвиток активної позиції батьків щодо професійного самовизначення їх дітей через впровадження сучасних механізмів роботи з батьками майбутніх абітурієнтів.

Учасники конференції розповіли, що одна з найгостріших проблем сьогодення – це молодіжне безробіття. Причин цього явища багато: від недосконалості законодавства до психологічної неготовності молодої людини.

Однією із основних причин складності працевлаштування молоді є отримання спеціальності, яка заздалегідь не цікавить випускника, що підвищує ризик молодіжного безробіття. Тому дуже важливою є профорієнтаційна діяльність, яка допомагає визначитися із нахилами, знаннями, вміннями випускника та сформувати картину його подальшої професійної діяльності. Однак профорієнтаційна робота повинна проводитися не тільки з дітьми, але й з їхніми батьками.

Проект «Обираймо професійне майбутнє разом: батьки і діти» пропонує подивитися на цю проблему зсередини, об’єднати небайдужих людей та організації у боротьбі із цією проблемою, допомогти батькам краще зрозуміти своїх дітей та допомогти зробити їм спільний правильний професійний вибір.

Проект втілюватимуть у листопаді-грудні цього року.

Реалізовуватимуть його методом зустрічей, консультування батьків майбутніх абітурієнтів, проведенням семінарів-тренінгів для них, спілкуванням у соціальних мережах.

За словами директора Волинського обласного центру зайнятості Раїси Кумчук, вона готова сприяти реалізації проекту, тим паче вона внесла певні корективи у програму проекту, які допоможуть зробити його реалізацію більш ефективною.

Також Раїса Кучмук зауважила, що нещодавно перебувала із робочою поїздкою у Польщі, де почерпнула знання про роботу польських центрів зайнятості. Цей досвід знадобиться у втіленні проекту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували проект для допомоги молоді у виборі професії
30 жовтень, 2014, 17:21