Мізкували, хто буде головним «соціальником» Волині. ФОТО

Мізкували, хто буде головним «соціальником» Волині. ФОТО
У Луцьку розглянули кандидатури претендентів на посаду директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації.

Публічні кадрові слухання відбулися у приміщенні ОДА у четвер, 30 жовтня.

Усього бажаючих очолити пост головного «соціальника» області було троє: директор ТОВ «Енергосервіс» Олександр Олександрук, який подавав свою кандидатуру на посаду начальника Управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, однак на публічні кадрові слухання Громадської ради так і не прийшов, заступник директора департаменту соціального захисту облдержадміністрації Оксана Гобот та Лілія Кревська. Остання ж вирішила зняти свою кандидатуру.

Олександр Александрук розповів, що є державним службовцем 5-го рангу з 20-річним стажем. Від 2005-го до 2010-го року очолював Локачинську райдержадміністрацію.

«Як претендент на посаду директора департаменту я добре розумію складність цієї роботи. Як на мене департамент специфічний. В першу чергу розуміючи що директор департаменту – в першу чергу чиновник», - каже Александрук.
Олександр Александрук
Олександр Александрук

Своїми основними завданнями бачить наведення ладу в роботі апарату, налагодження комунікації, від якої залежить 99% роботи, між районами та областю загалом, впровадження соціальної допомоги, погашення заборгованості, розширення спектру соціальних послуг.

«Важливим напрямок – надання пільг дітям сиротам, позбавлених батьківського піклування. Вирішення становища молодих сімей, попередження насильства в сім’ї», - зазначив Александрук.

Член кадрової комісії Григорій Ощепков поцікавився, чи за новим законом він не підлягає «очищенню» (люстрації – ред.), адже у продовж чотирьох років працював в апараті Компартії. Той відповів, що ні, бо працював на посадах низького рівня.

«Я кажу про соціальний захист так: ми багато про нього чули, але мало бачили», - звернувся до Александрука ще один член комісії Володимир Ліщук.

Своєю чергою, Олександрук відповів, що «багато про нього чули, але мало приділяють уваги, починаючи від державного рівня».

Член комісії Василь Дудко поцікавився, як так сталося, що у квітні цього року Александрук пішов з держпосади. Александрук зазначив, що пішов, бо «закінчився його термін».

За його словами, завершилася влада тодішнього президента України Віктора Януковича, а при новій владі працювати він не зміг би.

Щодо власних мотивів повернутися на низькооплачувану державну посаду Олександр Александрук підкреслив, що є самодостатньою людиною, та й досвід, який має, гріх не використати.

Оксана Гобот у своєму виступі розповіла, що «в душі є соціальним працівником».

Має 15-річний стаж роботи, а нині очолює посаду заступника директора департаменту соціального захисту Волинської ОДА.
За її словами, наразі департамент, де надається 105 напрямків роботи, є самодостатнім.
Оксана Гобот
Оксана Гобот

«Основне завдання – моніторинг заробітної плати, соціальний захист робітників в шкідливих умовах праці, виплата соціальних гарантій і допомоги», - інформувала Гобот.

Після обговорення кандидатур комісія проведе таємне голосування. Опісля того одного із двох бажаючих очолити посаду головного «соціальника» рекомендуватимуть на призначення директором департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мізкували, хто буде головним «соціальником» Волині. ФОТО
30 жовтень, 2014, 17:17