Росія знизила ціну на газ для Україні, - Міненерго РФ

Росія знизила ціну на газ для Україні, - Міненерго РФ
Міністерство енергетики Росії підтвердило тимчасову ціну на газ для України в $378 за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на прес-службу відомства.

"Ціна у четвертому кварталі 2014 року становитиме 378 доларів США за тисячу кубічних метрів, у першому кварталі 2015 - 365 доларів США. Зміна вартості газу пов'язана з динамікою ціни на нафту, що є одним із елементів цінової формули", - йдеться у повідомленні.

Раніше Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна і Європейський Союз висловили спільну позицію, згідно з якою російський газ має коштувати для української сторони до кінця року $378 за тисячу кубометрів, а з початку нового року - $365.

"Зараз ми дійшли до позиції, де ціна визначатиметься за формулою, яка є безпосередньо в контракті. На таку формулу впливає вартість нафти, ціна на яку суттєво впала", - сказав він.

Прем'єр нагадав, що раніше Україна і ЄС пропонували російській стороні внести зміни в діючий контракт, що б передбачали ціну газу для України в літній сезон на рівні $325, а в зимовий сезон, коли ростуть ціни на енергоносії - $385.

Напередодні черговий раунд тристоронніх газових консультацій у форматі Україна - ЄС - Росія тривав у Брюсселі 10 годин. Сторони домовилися продовжити переговори в четвер о 20:00 за київським часом.

Раніше повідомлялося, що делегація "Газпрому" залишила переговори у Брюсселі і повернулася в Москву. Як заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, російська сторона чекає інформації про хід переговорів Єврокомісії і України, зокрема "переміщення за двостороннім протоколом Україна-ЄС", що включає фінансові гарантії з боку ЄС для оплати Україною російського газу.

Пізніше у Twitter "Газпрому" з'явилося повідомлення, що делегація РФ повертається у Брюссель для продовження тристоронніх переговорів з газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, Росія, ціна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Росія знизила ціну на газ для Україні, - Міненерго РФ
30 жовтень, 2014, 19:18