У Луцьку громадське об'єднання «Допоможемо собі» прозвітувало про роботу

У Луцьку громадське об'єднання «Допоможемо собі» прозвітувало про роботу
У міській раді відбулась конференція громадського об'єднання “Допоможемо собі”

Захід відбувся 30 жовтня у залі засідань міської ради, - пише прес-служба Луцької мерії.

Участь у заході взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, начальник управління охорони здоров'я міської ради Федір Кошель та члени цього об'єднання, представники колективів підприємств та установ міста.

“Це громадське об'єднання — одне з найкращих форм допомоги людям у наданні якісних медичних послуг. Ми говоримо про безкоштовну медицину, проте держава не в змозі її забезпечити. У сьогоднішніх економічних умовах лікування дуже дороге, зросли ціни на медикаменти, а завдяки членству у громадському об'єднанні всі питання, пов'язані зі здоров'ям людини, можна вирішити оперативно та якісно. До того, завдяки цій роботі знято багато питань між лікарем та пацієнтом”, - зазначив під час зустрічі перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

За його словами, цей напрям співпраці ефективний й тим, що дозволяє кожному відкрито бачити потік коштів, скільки використано та стан рахунку. “Переконаний, що такий напрям роботи допоможе людям відчувати себе захищеними”, - наголосив він.

Звітувала про роботу громадського об'єднання його директор Наталія Жолоб. “У час реформування медицини, єдиною можливістю отримати якісну медичну допомогу понад базовий рівень є вступ до громадських організацій. Лікарняні каси стали одним із напрямів реформування системи охорони здоров'я, що виник — як реакція населення на обмежені можливості державного фінансування щодо забезпечення якісної та доступної медичної допомоги. Зараз лікарняні каси здійснюють дільність як громадські об'єднання”, - зауважила вона.

Станом на сьогодні зареєстровано 19965 членів об'єднання із 135 колективних організацій. За словами, Наталії Жолоб найефективнішими умовами перебування є співпраця відповідно до колективного договору. Залежно від кількості працівників рівень допомоги коливається від 1000-1750 гривень.

Середня вартість лікування становить — 871 грн. Проте у сьогоднішніх ринкових умовах у зв'язку зі зростанням цін на фармацевтичні препарати збільшується витрати на лікування членів об'єднання. Тому присутнім запропонували збільшити суму мінімальних членських внесків.

Громадське об'єднання «Допоможемо собі» не залишилось байдужим до останніх суспільно-політичних подій в країні, акумулюючи кошти для лікування та реабілітації постраждалим під час протестних акцій у Києві.

Під час конференції також обговорили фінансову звітність підприємства та організаційні умови членства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку громадське об'єднання «Допоможемо собі» прозвітувало про роботу
31 жовтень, 2014, 08:22