На Волині несумлінних працедавців стало менше на 284 особи

На Волині  несумлінних працедавців стало менше на  284 особи
Кількість волинських роботодавців - юридичних та фізичних осіб, які виплачували заробітну плату меншу від мінімальної, зменшилась на 284 особи.

Про це під час розширеного засідання колегії Волинської ОДА повідомив виконуючи й обв'язків начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй, - повідомляє прес-служба відомства.

Інформація подана за даними податкової звітності за підсумками ІІ кварталу 2014 року в порівнянні з І кварталом.

«Однак, незважаючи на таку позитивну динаміку, через недотримання роботодавцями Волині вимог щодо належної оплати праці, бюджет області цього року втратив 9,8 мільйона гривень податків», - зазначив Віталій Чуй.

Зокрема, як свідчить аналітика, щомісяця місцеві скарбниці не отримують через несумлінних працедавців в середньому 817 тисяч гривень податків. А у переліку територіальних одиниць області, де найбільше працедавців, котрі ігнорують законодавчі вимоги щодо оплати праці – Локачинський, Ковельський, Турійський райони та міста Ковель і Луцьк.

«Наші дані свідчать про низьку ефективність роботи відповідних спільних комісій саме на цих територіях. Тому необхідно посилити заходи впливу до несумлінних роботодавців, розглянути можливості для залучення до цієї роботи представників громадськості», - підкреслив Віталій Чуй.

Відтак, відповідно до доручення голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, ефективність роботи спеціальних комісій при органах місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування у напрямку легалізації заробітної плати уже найближчим часом повинна суттєво покращитися.

Тим часом, в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй запевнив учасників засідання у тому, що фахівці служби не застосовуватимуть заходи фіскального тиску, а намагатимуться шляхом роз’яснення переконати роботодавців дбати про соціальних захист працівників та наповнення бюджету.

Довідково: на Волині у ІI кварталі 2014 року 1779 роботодавців - юридичних осіб та 1350 роботодавців - фізичних осіб виплачували заробітну плату менше мінімального розміру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
про курупційні дії маякуйте в УБОЗ реально зара відреагують....
Відповісти
Останні новини
На Волині несумлінних працедавців стало менше на 284 особи
31 жовтень, 2014, 09:38