Чому на луцькому авторинку паркуються хаотично. ФОТО. ВІДЕО

Чому на луцькому авторинку паркуються хаотично. ФОТО. ВІДЕО
Автомобілі біля авторинку в Луцьку стоять просто посеред дороги: на узбіччі, острівцях безпеки та на кільці, порушуючи правила дорожнього руху та заважаючи руху транспорту.

29 жовтня луцьку мерію пікетували працівники деяких луцьких підприємств і вимагали вирішення проблеми з авторинком.

За словами директора КП «АвтоПаркСервіс» Тараса Баса, водії паркуються так хаотично, бо не хочуть платити гроші.

«Там стоять не іномарки. Люди, щоб не платити такі великі суми, знаходять таку можливість стати. Сам власник авторинку не робить кроків до розширення території. Не хоче іти на поступки, зменшити вартість місця. Це комплексна проблема й її треба вирішувати», – говорить він.

На думку одного з водіїв, який «нелегально» поставив машину на узбіччі, на авторинку немає нормальних умов для паркування, щоб за це платити.

«Гроші то беруть з людей. З кожної машини по 40 гривень (на офіційній території авторинку у «клітці», – ред.), а за що? Щоб по щебьонці ходити? А тут став, дай стоїш, зайняв місце і стоїш. Отут парксервіс зайняв: ні місць немає, нічого, і ще гроші деруть по 30 гривень. За що вони беруть ці гроші? За те, що люди на бордюри заїжджають, за каміння?», – сказав чоловік.

Поруч знаходиться ПАТ «Волиньобленерго». Охоронець підприємства Віталій Поліщук запевняє, що на ринку можна навести лад.

«Якщо все нормально організувати, то він тут не буде нікому заважати. Поставити б тут дві людини, які ходитимуть, контролюватимуть, щоб не ставили. А то троси зранку познімали, поставили машини і все. Біля мене, хто тут заважає в’їзду, я сам розганяю, а там далі ніхто не ходить і не дивиться. В клітці самі то дивляться, бо там підприємство, а тут стихійний ринок», – сказав Поліщук.

Охоронець-паркувальник КП «АвтоПаркСервіс» Павло Дідушок запевняє, що «там, де порядок, там ми, а там, де бардак, нас немає». Він говорить, що їхній директор Тарас Бас постійно добивається, аби на полі уздовж вулиці Єршова зробити територію для стоянки та навести лад.

«На кільці бачте, що робиться. Машин купа стоїть безхозних. Ніхто нічого не платить. І міліція, ДАЇ нічого не робить. Як було Волинське телебачення, то приїжджали ГАЇ. Вони вже на камеру показували, що щось да трошки роблять, а як тільки день-два проходить – ні одного даішника тут немає, все затихає. Кожен, що хоче, те і робить. Бардак», – розповів охоронець-паркувальник комунального підприємства.

Директора «АвтоПаркСервісу» Тарас Бас каже, що державна автоінспекція не може нічого зробити із несумлінними паркувальниками через обмеженні повноваження. А для наведення ладу на дорозі потрібні евакуатори.

«На жаль, ДАІ зараз зжаті у повноваженнях: вони не можуть штрафувати машини без водія. А власник поставив машину, виходить з неї, і коли до нього підходять працівники державної служби, то він говорить, що це не його автомобіль, що він просто біля нього стоїть. Там 300 – 400 машин і за всіма неможливо угледіти. Якби ввести положення про евакуатор, то було б краще. У нас такий проект розроблений, але депутати блокують усі наші починання. Без евакуатора там немає що робити», – говорить Бас.

На його думку, частково вирішити проблему з хаотичним паркуванням можна шляхом реорганізації вулиці Єршова від першого кільця біля ТЦ «Глобус» до кільця біля КРЗ. Зокрема, він пропонує на правій смузі зробити двосторонній рух, а ліву перекрити й обладнати як парковку. У такий спосіб додатково можна розмісти 400-500 автомобілів.


Після роботи ринку на вулиці стало порожньо.

Проте, на думку Тараса Баса, найкраще вирішення проблеми – це перенесення авторинку на інше місце.

«Краще перенести автомобільний ринок. Там підвищений рівень небезпеки для громадян», – додав він.

Нагадаємо, у середу, 29 жовтня, під час сесії Луцької міської ради, депутати обговорювали ідею перенесення авторинку за межі міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось цей Бас сильно заворушився!!! Підозріло!
Відповісти
А де фото і текст про те як ДАЇшники косять "БАБЛО"???? Якщо ті 3,14... тільки на околицях крз - значить - ЧЕТВЕР!)
Відповісти
ШТО ви пристали до того авторинку? немає чим зайнятися більше?
Відповісти
Шановні поліщука, Вас треба такими опдатками обкласти за барижництво автомобілями!
Відповісти
не заважайте полішукам-бізнесменам, ну не винуваті ж вони шо мати нічого не навчила, крім буряки рвати і корову пасти
Відповісти
Не буряки , а бурАки та не корову . а коровИ !
Відповісти
ЧОМУ у Л У Ц Ь К У всі паркуються хаотично?
ЧОМУ на це не реагує ні міліція, ні міська влада?
Правий сектор прийде порядок наведе!
Відповісти
Останні новини
Чому на луцькому авторинку паркуються хаотично. ФОТО. ВІДЕО
31 жовтень, 2014, 12:40