Волиняни, у яких немає лічильників, можуть залишитися без газу

 Волиняни, у яких немає лічильників, можуть залишитися без газу
З 1 січня 2018 року ПАТ «Волиньгаз» не матиме права постачати газ споживачам, які не мають лічильників.

Сьогодні 55 тисяч сімей на Волині користуються блакитним паливом без лічильників і оплачують газ за встановленими нормами споживання, - повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Щоб забезпечити всіх волинян безкоштовними приладами обліку газу необхідно 75 мільйонів гривень.

Уряд з 1 жовтня 2014 року своїм рішенням зменшив в 1,5-2 рази норми споживання газу для споживачів без лічильників, що позбавило їх стимулу встановлювати прилади обліку і ощадливо використовувати газ.

ПАТ «Волиньгаз» щорічно безкоштовно встановлює майже 4 тисяч приладів обліку газу. Відтак, за нинішньої динаміки всіх споживачів області можуть забезпечити безкоштовними лічильниками газу через 12-14 років.

Обладнання приладами обліку газу всіх споживачів – вимога Європейського енергетичного співтовариства і законодавства України. Згідно з законом про комерційний облік газу з 1 січня 2018 року ПАТ «Волиньгаз» не матиме права постачати газ споживачам, які не мають лічильників.

«Нині відповідного фінансування для прискорення програми безкоштовного встановлення лічильників у ПАТ «Волиньгаз» немає. А споживачів стимулів економити паливо і облікувати газ позбавили. Адже, якщо споживач використовує газ лише для приготування їжі і сплачує 7,8 гривень у місяць, то зацікавлення в установці приладу обліку за власний рахунок, а, відповідно, економному використанні газу, немає», – зазначає заступник голови правління з обліку та контролю за використанням газу ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

У цій ситуації, аби виконати вимоги Європейського енергетичного співтовариства і законодавства України, потрібно або збільшити державне фінансування програми, або стимулювати споживачів встановлювати лічильники за власний рахунок, піднімаючи вартість газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мені лічильник не потрібен, але я не проти якщо цей лічильник мені поставить Волинь газ за свої кошти. До 2018 року ще дожити потрібно, може тоді буде вигідніше використовувати електроплитку. В свій час укртелеком носився своїми телефонами, а тепер в ср*ці, може до 2018 року і Волиньгаз буде там же.
Відповісти
Якщо у Вас немає коштів купити лічильник, то чому масово знімаєте на повірку в будинках перед початком опалюваного сезону та (бракеєтєте їх). Сьогодні мало забезпечені не лише пенсіонери, а і все населеннь з такою смішною волинською затобітною платою.
Відповісти
Останні новини
Волиняни, у яких немає лічильників, можуть залишитися без газу
31 жовтень, 2014, 12:58