У Ковелі вихованці колонії знімають документальні фільми

У Ковелі вихованці колонії знімають документальні фільми
Для участі в проекті під егідою ЮНІСЕФ адміністрація Ковельської виховної колонії попередньо відібрала 20 вихованців.

Вони вже писали організаторам про те, яким бачать тематику та сценарії своїх майбутніх фільмів, - пише "Вісник+К".

"Ця ініціатива ЮНІСЕФ досить цікава і поширена по всьому світу. Ідея - проведення семінарів однохвилинних відео. Діти знімають однохвилинні відео про права дітей. Вони виступають режисерами, сценаристами, операторами і монтажерами цих фільмів. Ці семінари ми проводимо в Україні вже не перший раз. І щоразу - з різними категоріями дітей", - розповідає керівник проектів Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Руслана Сірман у сюжеті «Телевізійного центру «Ковель».

Крім того, кожного року діти беруть участь в міжнародному конкурсі. І минулого року 4 дитини з України вийшли в фінал цього міжнародного конкурсу і дівчинка з Мелітопольської колонії навіть виграла головний приз в своїй категорії.

Реалізувати творчі задуми хлопцям допоможуть професійні режисери та оператори. Для зйомок фільмів ЮНІСЕФ надав і відповідну технічну базу, а на спеціальних семінарах премудростям кіномистецтва навчали і співробітників пенітенціарних установ.

«На Західній Україні є дві таких установи - це Дубненська і Ковельська колонії, тому ми сьогодні приймаємо учасників семінару. Всі роботи вихованців будуть оцінюватися організаторами, дитячим фондом ООН. Переможці будуть заохочуватись окремими призами», - говорить заступник начальника управління ДПтС у Волинській області Юрій Безушкевич.

Ті, хто вже бачив кіно, зняте засудженими з інших виховних колоній України, перш за все, відзначають смислове навантаження таких фільмів.

«Це надзвичайно цікаві фільми. Дівчата і хлопці через екран просили пробачення в своїх рідних, розповідали про наболіле, розповідали про те, як вони шукають свій шлях в подальшому. Каялися. Будували плани на майбутнє. Кожен фільм - це маленький шедевр. І, що хочеться відмітити особливо, за посередництвом цих відео діти розкриваються, знаходять щось нове, світле як у собі, так і в своєму майбутньому житті. Для вихованців це надзвичайно цікавий проект», - наголошує співробітник центрального апарату ДПтС України, підполковник внутрішньої служби Лариса Полянська.

Набуті за час навчання кінематографічні прийоми вихованці колонії зможуть удосконалювати і в подальшому. За умовами проекту ЮНІСЕФ передасть знімальну та комп'ютерну техніку для потреб колонії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі вихованці колонії знімають документальні фільми
31 жовтень, 2014, 13:11