У Луцьку для бійців закупили прилад нічного бачення, 200 аптечок та 12 плащів. ФОТО

У Луцьку для бійців закупили прилад нічного бачення, 200 аптечок та 12 плащів. ФОТО
У результаті проекту «Єднаймось заради перемоги» бійцям закупили необхідні речі.

З 19 до 24 жовтня у Луцьку відбулося декілька заходів у рамках проекту «Єднаймось заради перемоги», - повідомляє громадська організація «Фундація розвитку громад».

У рамках проекту пройшло три заходи: благодійний турнір найсильніших людей України «Схід і Захід разом» за участі українського богатиря Василя Вірастюка, змагання з інтелектуальної гри «Брейн-ринг» на Кубок Волині 2014 року та старт сьомого сезону Всеукраїнської ліги КВК «Волинь».

У рамках благодійного турніру найсильніших людей України волонтери зібрали 3939 гривень. Також мережа медичних клінік «Добробут» надала для військовослужбовців у зоні бойових дій 200 аптечок, до складу яких входять кровоспинні, антисептичні, знеболювальні, протизапальні та інші препарати.

На «Брейн-рингу» зібрали 1639 гривень. Крім того, учасники інтелектуальної гри подарували волонтерам громадської організації «Фундація розвитку громад» нові книжки для благодійного книжкового ярмарку.

Результат збору коштів на старті сезону КВК – 2160 гривень.

На зібрані кошти Волинська обласна громадська організація «Фундація розвитку громад» придбала прилад нічного бачення для територіального батальйону «Волинь», який зараз захищає українські землі у Дебальцево. Вартість такого приладу – 5200 гривень.

Активісти, що спілкувалися з представниками цього батальйону та відвозили туди допомогу раніше, повідомили, що такий
прилад волинським бійцям дуже потрібен.

«Вночі хлопці розкидають жерстяні банки від консерв біля свого блокпосту, щоб вони дзвеніли, коли хтось приближається. Такий спосіб виявлення ворогів не є ефективним та може працювати проти наших хлопців», - розповів активіст Руслан.

Також придбали 12 плащів від дощу для військових на 2500 гривень. Три із них вже передали луцькому прикордоннику Сергію, що приїхав із зони АТО у відпустку та знову збирається туди.

Решта плащів ще чекають своїх господарів. Виконавчий директор громадської організації «Фундація розвитку громад» Юлія Євпак зазначила, що плащі відправлять на блокпости в зону АТО, де служать волинські військові.

Щодо аптечок для військових, то їх розподілять між частинами, де служать волинські бійці. Деякі аптечки доукомплектували гемостатичними губками на суму 924 гривень.

Загалом у громадській організації задоволені результатами проекту.

«Цей проект добре продемонстрував, на що здатні українці у єднанні. За декілька днів ми досягли дуже непоганих результатів. Вважаю, це лише початок. Українці мають єднатися заради перемоги нашої країни» - сказала виконавчий директор ВОГО «Фундація розвитку громад».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку для бійців закупили прилад нічного бачення, 200 аптечок та 12 плащів. ФОТО
31 жовтень, 2014, 14:19