Ситуація в зоні АТО станом на 31 жовтня: карта

Ситуація в зоні АТО станом на 31 жовтня: карта
В зоні АТО підвищилась активність розвідувально-диверсійних груп та інтенсивності обстрілів з боку терористів та російських військових.

Про це повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

Зокрема, посилились обстріли контрольованих українською владою населених пунктів Луганської області, перепідпорядкованих до Новоайдарського та Попаснянського районів.

На лівому березі річки Сіверський Донець наші військові відбили атаку з напрямку селища Геєвка на взводний опорний пункт позицій Збройних сил України. Терористи зазнали втрат.

У Донецькому аеропорту та в районі Авдіївки з систем залпового вогню, мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї бойовики сім разів обстріляли позиції українських військових. Тривають обстріли під Дебальцеве та селищем Тоненьке.

Окрім цього терористи обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Нікішине, Вуглегірськ, Ольховатка, Майорськ, Красногорівка, Миколаївка, Кірове на Донеччині, та в районі населених пунктів Сокільники, Трьохізбенка, Щастя, Кримське, Золоте, Міус, Новогригорівка, Попасна, Чорнухине - у Луганській області.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження стосовно громадянина Російської Федерації Михайла Порєчєнкова за статтею 258-3 Кримінального кодексу України за участь у терористичній діяльності так званої «ДНР». Під час обстрілу позицій українських військових у Донецькому аеропорту Порєчєнков був у касці з написом «Преса», що грубо порушує журналістські стандарти та зайвий раз підкреслює характер участі російської преси у конфлікті в Україні.

Росіяни продовжують перекидати на територію Донбасу особовий склад та техніку наступального характеру.

Факти здійснення повітряної розвідки за допомогою безпілотників були зафіксовані в районі населеного пункту Сартана, Велика Новосілка у Донецькій області. Ще один безпілотний літальний апарат виявили прикордонники на придністровському сегменті українсько-молдовської ділянки кордону поблизу українського населеного пункту Садове Одеської області.

За минулу добу загинув один український військовий, ще 4 отримали поранення.

Вчора вдалося звільнити ще одного українського військового, який був поранений в бою і перебував у терористів. Зараз нашому бійцю надають необхідну медичну допомогу.

Упродовж доби бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, карта, РНБО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.