Вихідними туристам покажуть неформатний Луцьк

Вихідними туристам покажуть неформатний Луцьк
Найближчими вихідними, 19 та 20 травня, в рамках відкриття туристичного сезону в Луцьку, відомі лучани показуватимуть місто своїми очима.

Про це розповідають в Луцькій міській раді.

Усі екскурсії розпочинатимуться від вул. Лесі України, 21. Участь у екскурсіях може взяти кожен бажаючий.

У суботу, о 12 годині, відомий історик, дослідник Волинської минувшини Сергій Годлевський розкаже про довоєнну історію міста. Він проведе усіх охочих центральною та старою частиною міста, розкаже про національні меншини, які мешкали тут у довоєнні роки, зверне увагу на типову архітектуру того часу, окреслить постаті видатних людей, доля яких була тісно пов’язана із довоєнним Луцьком.

Бажаючі подивитись на Луцьк очима іноземця мають таку можливість завдяки волонтеру Корпусу Миру в Україні Террі Меттісону. Він уже два роки свого життя присвятив Луцьку, допомагаючи місту втілювати міжнародні проекти, спілкуючись зі студентами та громадськими діячами міста. Тепер Террі Меттісон впевнений, що любить Луцьк та готовий ділитися своїми враженнями про місто. Він розповість про центральну частину міста та Старе Місто. Екскурсія проводитиметься англійською мовою та розпочнеться о 15 годині в суботу та неділю.

У суботу, о 17.00 та у неділю о 19.00 розпочнеться екскурсія вечірнім Луцьком, яку проведе радіоведуча та громадська активістка Вікторія Жуковська. Чим живуть головні артерії Луцька, які таємниці приховує нічний Луцьк, де мешканці міста полюбляють проводити вільні вечори, як смакує кава у найкращих луцьких кав’ярнях. До речі, у суботу одними із її слухачів буде гурт «Роллікс», який ввечері того ж дня виступатиме у клубі «Кораблик».

У суботу о 19.00 та у неділю о 17.00 Сергій Мартинюк, вокаліст луцького гурту «Фіолет», познайомить охочих із найцікавішими для молоді місцями Луцька. Це екскурсія місцями, яких не охоплюють типові туристичні маршрути. Колос покаже луцький стадіон, рок-школу, місця зустрічей луцьких скейтерів та тріальщиків. Екскурсія неформальним містом, звісно, не омине свідка зустрічей багатьох поколінь луцької молоді – скульптури Слоника, а також парку Горького, зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А відомий історик, дослідник Волинської минувшини заодно очолює відділ охорони культурної спадщини? Чи це інша людина? Якщо це той самий посадовець, то мені дуже цікаво, як він розповідатиме про унікальні для Луцька пам'ятки архітектури міжвоєнного періоду, які паплюжаться на наших очах і очах того ж п. Годлевського? Наприклад, самовільне будівництво котельні (!!!) на даху такої пам'ятки (кол. кіно "Батьківшина"), цей пан прокоментував, "що її спорудили ще до створення його відділу, тому рятувати пам'ятку сьогодні ніхто не буде".
Відповісти
Останні новини
Вихідними туристам покажуть неформатний Луцьк
17 травень, 2012, 09:38