У Луцьку підписали угоду про створення міжнародного туристичного кластеру. ФОТО

У Луцьку підписали угоду про створення міжнародного  туристичного кластеру. ФОТО
У Луцьку відбулася конференція «Розвиток туризму як спосіб забезпечення конкурентоспроможності регіону».

Захід відбувся в рамках проекту «Створення інформаційного комплексу у сфері транскордонного екологічного туризму у Єврорегіоні Буг» 29-30 жовтня 2014 року, що реалізовується в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки та фінансується за рахунок коштів Європейського Союзу, - повідомляє прес-служба громадської організації "Клуб екологічного туризму".

На захід приїхали делегації з Польщі та Білорусі, які представляли партнерів проекту, а також експертів у сфері еко-та агротуризм у своєму регіоні. Серед присутніх були представники Люблінської регіональної туристичної організації, польського Національного природного парку Полєсся, Брестського агропромислового союзу, Брестського транскордонного інформаційного центру, Брестського обласного громадсько-культурного центру, власники агросадиб, представники Волинської обласної держадміністрації.

"Експерти під час конференції розповіли про розвиток туризму по три сторони кордону, а також про важливість співпраці. За прибутковістю експортних та імпортних операцій туризм посідає третє місце у світовому товарообігу", – зазначив Пьотр Франашек.

Він повідомив, що оскільки мова йде про екотуризм, важливим моментом є концентрація зусиль для створення спільного транскордонного туристичного бренду «Полісся», який об’єднає схожі за природним потенціалом, культурою та історією регіони Люблінського воєводства, Волинської та Брестської областей.

Саме тому важливим кроком для транскордонної співпраці у сфері туризму є підписання Угоди про створення Польсько-білорусько-українського транскордонного туристичного кластеру.

Угода була підписана президентом Люблінської регіональної туристичної організації Пьотром Франашеком, Головою Волинського туристичного кластеру Василем Байцимом та Головою Брестського туристичного кластеру Георгієм Грібовим.

Створення кластеру – це лише перша сходинка до розвитку транскордонного туризму. Попереду ще дуже багато роботи по створенню та популяризації бренду та залученню людей до екотуризму. Однак тісне партнерство та зусилля людей, які люблять свою справу, неодмінно дасть хороші результати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку підписали угоду про створення міжнародного туристичного кластеру. ФОТО
31 жовтень, 2014, 16:30