Волинська ДАІ попереджає водіїв про можливий туман

Волинська ДАІ попереджає водіїв про можливий туман
В умовах осінніх перепадів температур найближчими днями у ранковий та нічний час на дорогах області можливий туман.

Видимість згідно із повідомленнями Гідрометцентру зменшиться до 200-400 метрів, - повідомляє прес-служба ДАІ УМВС України у Волинській області.

"Державтоінспекція у Волинській області застерігає водіїв бути уважними та обережними. Несприятливі погодні умови один із найпоширеніших факторів, які можуть стати причиною ДТП за умов ігноруванні Правил дорожнього руху", - ідеться в повідомленні.

"Для того, аби уникнути неприємностей варто засвоїти важливі правила пересування автомобілем в умовах обмеженої видимості. Першочергово потрібно знизити загальну швидкість руху, особливо на швидкісних дорогах. Необхідно збільшити інтервал при русі, в тому числі бічний, обережно виконувати будь яке перелаштування і маневри на дорозі. Особлива увага при проїзді пішохідних переходів - людей в тумані може бути практично не видно, особливо якщо вони одягнені в темний одяг і не носять флікерів", - зазначають правоохоронці.

"Тому знижувати швидкість потрібно заздалегідь перед пішохідним переходом, особливо неподалік від навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, магазинів. До того ж важливо враховувати, що туман краде відстань - доцільно збільшити звичайну дистанцію, знизити швидкість. Слід уникати раптових гальмувань: при необхідності зупинки швидкість потрібно знижувати плавно. Можна кілька разів натиснути на педаль гальма, тим самим подавши сигнал, що буде застереженням для водіїв автомобілів, що рухаються слідом", - застерігають в ДАІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська ДАІ попереджає водіїв про можливий туман
02 листопад, 2014, 11:57