Мажоритарник Рицко «шукає правди» у львівському суді ФОТО

Мажоритарник Рицко «шукає правди» у львівському суді ФОТО
Розгляд справи за позовом Ігоря Рицка до окружної виборчої комісії округу №22 продовжили у Львівському апеляційному адміністративному суді після того, як кандидат подав апеляцію на рішення Волинського окружного адміністративного суду.

Суд у складі суддів Володимира Ніколіна, Оксани Гінди та Володимира Качмара розпочав розгляд справи у неділю, 2 листопада.

Відповідачами у справі стали окружна виборча комісія округу №22 та дільничні комісії спеціальних виборчих дільниць № 071104 (Волинський обласний наркологічний диспансер), 071101(Волинська обласна клінічна лікарня), 071097(Волинське обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання) та 071096(Волинський обласний онкологічний диспансер).

На думку Ігоря Рицка та його представників у суді Ігоря Поліщука і Микити Рабана, на цих дільницях неправомірно видавали бюлетені для голосування у одномандатному окрузі пацієнтам спецзакладів, які не мають луцької прописки, а тому, мовляв, не можуть голосувати за мажоритарника.

Адвокат Микита Рабан під час судових дебатів навіть поскаржився, що «двоє наркоманів з Рівненщини» мають більший вплив на обрання мажоритарника від Луцька, ніж він, корінний лучанин. Очевидно, він мав на увазі пацієнтів наркологічного диспансеру, де була спецдільниця.

Також Рабан звернув увагу на те, що як мінімум на двох спецдільницях № 071098 (Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни) та №071099 (Волинська обласна інфекційна лікарня) виборцям із інших округів давали лише один бюлетень, тому наголосив на «вибірковому виконанні закону».

При цьому лист ЦВК, який надійшов у окружні виборчі комісії в день виборів, на думку представників Рицка, не є підставою для видачі двох бюлетенів «нелуцьким» виборцям.

Адвокат Ігор Поліщук відзначив, що пацієнти спец закладів у не подавали необхідних документів, щоб голосувати у іншому місці, тому мали право обирати мажоритарнків лише там, де мають прописку. За його словами, потрібно перерахувати бюлетені на дільницях, щоб визначити, чи становлять «нелуцькі пацієнти» більше 1,5% виборців, адже їх голоси неможна враховувати.

Адвокати В’ячеслав Мартинюк та Олександр Мартиновський, що представляли третю сторону у справі кандидата Ігоря Лапіна, наголошувати на тому, що на спеціальних дільницях могл голосувати тільки ті, хто внесений у списки виборців, а інші виборці не мали туди доступу.

Так, Олександр Мартинюк відзначив, що пацієнти спецзакладів не мають статусу осіб, що тимчасово змінили місце голосування, тому згідно закону їх не можна обмежувати у праві голосувати в одномандатному окрузі.

Також під час засідання під стінами суду представники волинської та львівської Самооборони влаштували акцію, очікуючи на результат суду.

Розгляд справи продовжать о 17:00 3 листопада.

Нагадаємо, Волинський окружний адміністративний суд не задовільнив позов кандидата в народні депутати Ігора Рицка щодо рішення кількох дільничних виборчих комісій у Луцьку 30 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
продадуться судді чи ні ?
Відповісти
Хотілося б чесності від суддів. Я рахую, що потрібно перерахувати, так як підстави наведені є важливими. Вестись на військову форму Лапіна не потрібно (пора вдягнути цівільну). Якщо заслужив, молодець. Якщо є порушення - змінити переможця. Тут потрібно було думати: ХТО принесе більше користі Луцьку.
Відповісти
Скоро вибори до місцевих рад. Думай, хто принесе більше користі Луцьку. З мене чиколядка. Забери в редакції Волиньпост, користолюбивий ти мій, і вгамуйся.
Відповісти
Ми вибераємо депутавтів,щоб вони приймали закони,а не хто принесе більше користі Луцьку?Пора починати мислити в іншому форматі.Ніхто,нічого і ніколи Луцьку не приносив і не принесе.З тіньвих схем деребану бюджетних коштів робився відкат,останніми роками до 50%,оце була і вся допомога...
Відповісти
Не всі судді продажні - Лапін виграв суд у Львові!
Відповісти
Самооборона чинить тиск на суддів. оце така тепер у нас нова влада? Оце така демократія?
Відповісти
За бабло что не зделаешь...........Сам не гам ,и людям не дам..................
Відповісти
Це ж треба найняти людей, чимось привести, вручити якісь прапори, чи що там... Є сумніви в кандидата - то хай перерахують, що там так боятись тому Лапіну - він ж чесний і порядний... І чому ці люди з самооборони не працюють ніде? Навіщо ця показуха? Давайте все по-європейськи вирішувати тепер, до цього ж так ішли. Країну треба міняти і почати з себе кожному. Ця самооборона нам не потрібна, там не герої, а розбійники, які вирішують проблеми цирковими виставами і тиском на людей.
Відповісти
Для того,щоб вирішувати по європейськи,потрібно щоб був європейський суд,це необхідна і основна умова.Я не розумію чому Лапін маючи всі підстави на те, не ініціював зустрічного позову персонально до Рицка по факту регістрації і участі в виборах як "технічного" кандидата в нардепи.Я думаю,це ще не пізно зробити і зараз.
Відповісти
Коли судді бояться за своє життя і майно, бо їм самооборона погрожує - то далеко нам з такими до Європи.
Відповісти
Якщо перераховувати, то скрізь. Може Луцьк обійтись і без депутата.
Відповісти
Ви вже сюди налетіли, як круки на стерво. Киш на "ВН"
Відповісти
Просто думку в голос: не знаю хьо такий Рицко, а з Ігоря батьком суджусь, за відібрану по "безпределу" хату у мого дятька.
Відповісти
Це не Рицко "шукає правди", це "шукають правди" гроші палиці. Але якщо знайдуть, то чи не полетять плшки з коктейлем Молотова у вікна суду? Ці хлопці, що там стоять, вже вміють відстоювати свої права, чи "права".
Відповісти
Супер в нас тепер все буде вирішуватися таким чином? ?? Люди в формі вирішують все????? Я чесно голосувала за Констанкевич !! Я знаю що вона людина Палиці, а він і справді своїм фондом багато добра зробив, всі би багаті допомагали хворим і знедоленим! !! а цей Лапін вискочка, нічого толкового він не зробить!!!!
Відповісти
Повністю підтримую. 1 міс в АТО, і в депутати.. це безкорисливо і нормально?
Відповісти
Для галочки! !!! Просто бісить. Ми всі хочемо мира, а вже і в нашому Луцьку починають заворушки!!Депутат блін, будь людиною!!! цікаво а хто голосував за Лапіна Вас це не турбує? ??
Відповісти
І я голосував за Констанкевич. Не розумію, чому цей чувак переміг?! Це новий спосіб "відкосити" від АТО? Використав своїх побратимів. Фу! Знаю його, мерзенна людина!
Відповісти
Не розумію одного! Як лучани повірили цьому продажному кримінальному адвокату, який за "бабло" відмазував вбивць і злодіїв, а потім, щом це все замилити втік на майдан (для фоток), і для повного піару в АТО. Мені знайомі хлопці розповідали, як він там "воював", як ховався, щоб тільки вижити до виборів. І як підкладав зброю мирним жителям, заради того щоб була підстава "віджати" авто і інші речі. Задайте йому питання - звідки в нього ці всі авто з номерами "АЙДАР"??? Ви знаєте дуже йому підходить напис на його кепці "FOX", що а перекладі означає ЛИС. Завжди він кимось прикривається - сперш був батько суддя, тепер - "Народний фронт" і А.Парубій. Дуже шкода, що лучани купились на цього ковельського (прокомуністичного) адвокатішку. Він сам, як людина, - нічого не вартий.
Відповісти
Останні новини
Мажоритарник Рицко «шукає правди» у львівському суді ФОТО
03 листопад, 2014, 10:13