Третя фура гуманітарної допомоги з Волині дісталася до вояків. ФОТО

Третя фура гуманітарної допомоги з Волині дісталася до вояків. ФОТО
Цього тижня, а саме 27 жовтня, на Схід відправилася фура найнеобхіднішого для бійців української армії.

У напрямку Дніпропетровська близько 17 тонн продуктів та речей уже втретє відвезли бійцям різних військових батальйонів, - пише прес-служба "Самооборони" Волині.

Нагадаємо, що фуру для перевезення допомоги з Волині надав Центру допомоги бійцям АТО небайдужий волинянин. Допомогу збирали з усіх усюд Волинської області.

Так, для звезення усієї допомоги з районів до Луцька витратили 1000 гривень на бензин. Кошти на це виділила Самооборона Волині. Ще п’ять тисяч гривень організація виділила для заправки авто аби довезти допомогу на Схід.

Окрім цього на суму 2 тисячі 162 гривні 60 копійок самооборонівці закупили: лопати – 6, сокири – 3, кирки – 4, колун – 1, 13 DSC_0742

Активісти Самооборони Волині повідомляють, що бійцям кортить у осінній період свіжих овочів та фруктів. Життя на консервах не дуже сприяє здоров’ю.

Тож, допомогу надав Департамент агропромислового комплексу. Серед переданого: дві тонни цибулі; дві тонни картоплі, моркви, буряка та капусти.

Знову долучилися до допомоги священики із села Гірка Полонка: зібрали 2,5 тонни моркви та капусти.

Громада села Лаврів виділила півтонни різних овочів. Окрім цього було зібрано та відпралено: 150 кг яблук, близько 30 ящиків домашніх закруток (варення, овочі, сало, смалець), мед, крупи, макарони, цукор, олія, сухарі.

Не перший раз допомагає власник кондитерської фабрики “Ярич” Андрій Козина. Так, цього разу передав бійцям 20 ящиків крекерів власного виробництва і закупив 1 500 мішків для піску на оборону блок-постів.

Окрім їжі на Схід поїхало багато речей. Більша частина з них закуплена Самообороною Волині за кошти, зібрані серед волинян. Частину речей просто приносять небайдужі громадяни, які розуміють, що насувається зима, і бійцям найбільше необхідні теплі речі. Тож, цього разу було доставлено:рюкзаки (15 штук), ковдри (25 штук),
снігоступи (15 штук),окуляри для танкістів (30 штук), спальники (10 штук), футболки (20 штук), светри (40 штук), шкарпетки (50 пар),
еластичні бинти (200 штук), палатки (2 штук).

“Хотів би вам вклонитися низько за всіх тих ваших хлопців і вам, за те, що ви нам дуже-дуже допомагаєте. Зараз у нас дуже велика концентрація людей. Хоча б хлопці неголодні. У нас вони розкидані. Доводиться возити, літати. Всіма способами, як можемо, довозимо їм допомогу”, – повідомив волонтер із Дніпропетровська Олексаднр Дмитрович.

Сам він – колишній підприємець. Каже, що його бізнес нині “стоїть”, тож зайнявся допомогою армії. Часто Олександру доводиться літати разом із військовими гелікоптером, у ті зони, куди важко потрапити наземним шляхом. Каже, що вертоліт бере 2-2,5 тонни для разового перевезення. Тому однієї фури вистачає на кілька польотів. Сам він перебуває у 16-й бригаді армійської авіації, звідти й доправляють усі необхідні речі.

Координаційний центр допомоги бійцям АТО продовжує збір різного роду допомоги для бійців на Сході. Більше інформації про потреби можна дізнатися на facebook-сторінці Центру.

Самооборона Волині співпрацює із Центром. Тож матеріальну допомогу можна приносити, як у приміщення Центру (вулиця Червого Хреста, 10), так і на Штаб Самооборони (проспект Перемоги, 14, 2-й поверх).

Хто бажає допомогти фінансово бійцям, можете перерахувати кошти у такі способи:

На картку Приватбанк 5168 7420 1769 4435 (гривнева) на ім’я Чуріков Сергій Борисович

На картку 5168 7420 6161 5336 (валютна картка, євро) на ім’я Чуріков Сергій Борисович

Безготівковий перерахунок на р/р 26008055506351, МФО303440, Код39109290 (ПриватБанк), призначення платежу – благодійна допомога на здійснення статутної діяльності.

Вкинути готівку у скриньки Самооборони Волині біля гіпермаркету “Там-Там” та на Театральному майдані міста Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Третя фура гуманітарної допомоги з Волині дісталася до вояків. ФОТО
03 листопад, 2014, 09:00